Leder

Kina bruger sikkerhedslov til at knuse al politisk modstand i Hongkong

I Hongkong kan selv små forseelser nu føre til lange fængselsstraffe under anklager om løsrivelse. Målet er ikke at slå ned på separatisme, men at indgyde frygt og lydighed i befolkningen
Dagens efter, at den nye sikkerhedslov blev vedtaget på rekordtid i Beijing uden om Hongkongs lovgivende forsamling, deltog en ung mand ved navn Tong Ying-kit i protester imod den. Denne uge blev han kendt skyldig i terrorisme og opfordring til løsrivelse efter samme sikkerhedslov.

Dagens efter, at den nye sikkerhedslov blev vedtaget på rekordtid i Beijing uden om Hongkongs lovgivende forsamling, deltog en ung mand ved navn Tong Ying-kit i protester imod den. Denne uge blev han kendt skyldig i terrorisme og opfordring til løsrivelse efter samme sikkerhedslov.

Vincent Yu

Udland
30. juli 2021

Inden for en uge har to kriminalsager sat Hongkongs betændte politiske situation på spidsen. Begge omhandler anklager om forbrydelsen: løsrivelse. I den første sag blev fem personer på mellem 25 og 28 år anholdt for at have publiceret en børnebog, hvor demonstranter og demokratiforkæmpere bliver fremstillet som får og politiet som ulve. Bøgerne har til hensigt at forklare konceptet demokrati for børn. En prisværdig intention, der dog set fra Hongkongs nationale sikkerhedspolitis synspunkt svarer til »at forgifte børns sind«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tommy Clausen

Den gule fare skal tages alvorligt, den breder sig over alt1 Ned med den kinesiske diktator.