Leder

Protester mod diktatoriske ledere i fattige lande vidner også om ulighed i vaccinekapløbet

Den thailandske premierminister, Prayut Chan-ocha, har ikke formået at sikre sit land mod en ny bølge af COVID-19. Hans diktatoriske ledelse er forkastelig. Det samme er de rige landes manglende globale solidaritet
Demonstranter i Bangkok viser deres utilfredshed med regeringens håndtering af corona.

Demonstranter i Bangkok viser deres utilfredshed med regeringens håndtering af corona.

Soe Zeya Tun

Udland
17. august 2021

Demonstrationer i Bangkoks gader er ikke et nyt syn. Mange af storbyens unge har været dybt utilfredse med landets politiske situation siden hærchefen Prayut Chan-ocha tog magten ved et militærkup i 2014.

Nu har de fået følgeskab af en bredere del af befolkningen, der ligeledes kræver et opgør med premierministeren. Denne gang er regeringens coronahåndtering i fokus. Thailand havde i starten af pandemien godt styr på COVID-19, men de seneste uger er smittetallet skudt voldsomt i vejret.

Thailand har i alt registreret 907.000 smittede og 7.552 coronarelaterede dødsfald. Kun lidt over syv procent ud af en befolkning på omkring 70 millioner er til dato fuldt vaccineret. Smitten sætter dagligt nye rekorder, mens sundhedssystemet er under tiltagende pres.

Det har medført flere restriktioner og ramt den thailandske økonomi hårdt på et tidspunkt, hvor mange havde håbet, at det værste var ovre. Kombineret med den langsommelige vaccineudrulning har det fået vreden til at blusse op.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Udover hvad Danmark allerede hævder at donere, kunne vi snildt give mange flere doser til lande, der ikke var lige så hurtigt ude af starthullerne som os. Jo før der kommer flokkimmunitet på jorden, jo bedre kan vi inddæmme nye varianter.