Leder

Splittelse på venstrefløjen og blandt borgerlige partier kan give Macron vind i sejlene

Venstrefløjen i Frankrig er splittet i forskellige fraktioner, som alle ser sig selv som den eneste troværdige udfordrer ved forårets præsidentvalg. På den borgerlige fløj kan de heller ikke finde en fælles melodi. Det lukrerer Macron og Le Pen på
Den 70-årige præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon glædede sig i den forgangne uge over fremgang i meningsmålingerne.

Den 70-årige præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon glædede sig i den forgangne uge over fremgang i meningsmålingerne.

Robert Alain/ABACA

Udland
30. august 2021

En sejr ved det franske præsidentvalg om ni måneder er en mulighed. Det var det glade budskab fra den snart trefoldige præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon i denne weekend, da han mødtes med 5.000 medlemmer af venstrefløjspartiet La France Insoumise i byen Valence i Drôme-departementet. 

Følger man en anelse med i fransk politik, er der ikke meget, som tyder på, at venstrefløjen ved præsidentvalget har snerten af en chance for at udfordre de store dyr på savannen: den siddende præsident Emmanuel Macron og Marine Le Pen, lederen af den hårde højrefløj i Rassemblement national. Splittelsen på venstrefløjen er for stor.

70-årige Mélenchon glædede sig i den forgangne uge over fremgang i meningsmålingerne. På ét procentpoint. Til 11 procent. Tallet illustrerer, at opgaven er tæt på umulig for Mélenchon, som alligevel forlængst har fået svejset sig fast i kandidatsædet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her