Leder

Kandidat Hidalgo skal trække Frankrigs socialister ud af sumpen

Paris-borgmesteren Anne Hidalgo har meldt sig i kapløbet om præsidentposten som kandidat for socialisterne. Meget tyder på, at hun bliver valgt. Ikke fordi hun inkarnerer en ny vej, men fordi hun er det eneste håb i et parti, hvor det er langt mellem profilerne
Paris-borgmesteren Anne Hildago annoncerede søndag, at hun vil udfordre præsident Macron ved præsidentvalget næste år.

Paris-borgmesteren Anne Hildago annoncerede søndag, at hun vil udfordre præsident Macron ved præsidentvalget næste år.

Eliot Blondet

Udland
14. september 2021

Paris’ borgmester Anne Hidalgo inkarnerer i høj grad selv den historie om Frankrig, som hun nu gør sig klar til at fortælle som præsidentkandidat.

Som toårig kom hun til Frankrig med sine arbejderforældre som politiske flygtninge fra Francos Spanien. Opvokset i storbyen Lyon tog hun siden vejen ind i politik og blev i 2014 valgt som borgmester i hovedstaden Paris. Den franske republiks støtte bragte flygtningepigen frem i samfundets forreste rækker.

Nu er hun klar til at tage skridtet helt op på toppen af republikkens magtpyramide. Søndag annoncerede hun i Rouen, at hun vil udfordre præsident Macron ved præsidentvalget næste år.

»Han skulle løse sociale problemer, men han har gjort dem værre. Han skulle beskytte vores planet, men han vendte økologien ryggen,« lød anklagen fra Hidalgo mod præsidenten.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

" Den hårde venstrefløj har allerede valgt Jean Luc Mélenchon"!!!!!!!!!???????
Hvad menes det med den hårde venstrefløjen? Det må Tore Keller svare på.
Ved at beskriver Jean Luc Mélenchon som repræsentant af en såkaldt " hårde venstrefløj" fejer man det han repræsenterer af uden at forklare hans og hans bevægelse politisk vision. Det er det de franske medier har gjord siden 2017 hvor Jean Luc Mélenchon fik 19,5 af stemmer og socialist parti 6,3 %.
Hvorfor skulle venstrefløjen bøje sig overfor en eventuelt socialdemokrat kandidat af en nærmest ikke eksisterende parti?
Hvis Ø og SF var et parti og samlede 20% af stemmer ville information kalde dem den " hårde venstrefløj", det ville midtepartier nok gøre, Information måske også, Information som i 2017 så i Emmanuel Macron en slags nye messias
Før man definere en bevægelse som hårdt burde man tale om dens politik.
Jean-Luc Melenchon har været medlem af socialistparti i årtier, hans bevægelse er den eneste der vil ændre den nuværende ikke demokratisk konstitution den 5 republik bl.a.

Jørgen Tryggestad, Gert Romme, Daniel Rasmussen, jørgen djørup, Ove Skildal Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Elisabeth Harder

Kære Marie-Christine Poncelet, det er jo bare en direkte oversættelse af "la gauche dure", der oversat til dansk normalt nok ville hedde "den yderste venstrefløj". Et udtryk, der ofte bruges om i hvertfald EL. Jeg ville se det som et adelsmærke for Mélenchon.