Leder

Der er brug for våbenhvile i den infantile fiskekrig mellem Frankrig og Storbritannien

Frankrig og Storbritannien er dybt uenige om fiskelicenser i britisk farvand. I sidste øjeblik lignede det, at Boris Johnson og Emmanuel Macron havde lavet en våbenhvile, men så lavede briterne endnu en U-vending. Nu kan franske sanktioner ramme dem tirsdag
Briterne bør øjeblikkeligt give franskmændene de aftalte fiskelicenser, så hele forholdet mellem Storbritannien og Europa ikke går i fisk, skriver europakorrespondent Tore Keller i denne leder.

Briterne bør øjeblikkeligt give franskmændene de aftalte fiskelicenser, så hele forholdet mellem Storbritannien og Europa ikke går i fisk, skriver europakorrespondent Tore Keller i denne leder.

Oliver Weiken

Udland
1. november 2021

De er skøre, de gallere, har været den britiske regerings tilgang til den voldsomme strid om fiskeri i Den Britiske Kanal, som i denne uge risikerer at bryde ud i lys lue mellem de to nabolande Frankrig og Storbritannien.

De britiske tabloidaviser har svælget i chauvinistiske angreb på franskmændene, og i Frankrig har regeringen heller ikke holdt sig tilbage. Ligesom med Hørmetix’ ildelugtende fisk i den uovervindelige gallerlandsby, så stinker den her sag. Af Brexit. Og af indenrigspolitisk motiveret optrapning af konflikten i begge lande.

Franskmændene mener grundlæggende, at briterne igen forsøger at slippe uden om konsekvenserne af den Brexit-aftale, Boris Johnsons regering underskrev med åbne øjne for under to år siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Tore Keller

Boris Johnson er en politisk svindler, der aldrig har drømt om at leve op til Udtrædelsesaftalen - herunder Protokollen om Irland og Nordirland - imellem Storbritannien og EU.

Der er et eller andet helt forrykt i, at COP 26 afholdes i netop Storbritannien - samtidig med at landet arbejder hårdt for at komme med i CPTPP og indgår handelsaftaler med New Zealand og Australien.

At erstatte samhandel med de nærmeste naboer med samhandel med lande på den anden side af jorden medfører afbrænding af tonsvis af bunkerolie til drift af de nødvendige containerskibe.

Jacob Mathiasen og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Det er på tide at vi indskrænker det store industrifiskeri - fangsterne bruges i høj grad til foder til dam/havbrug - og reserverer kvoter til den helt lokale kystfiskeri.

jens christian jacobsen, Carsten Munk, David Zennaro og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Børge Jacobsen

Kan man ikke sende byger af små stealth undervandsrobotter, karmofleret som torsk og udstyret med kunstig intelligens, ubeset ind i britisk farvande og skræmme fiskene til Frankring, hvor franske trawlere så kan stå klar før fiskene når at svømme hjem igen?