Leder

Frankrig behøver en ny folkefront mod den reaktionære folkeforfører Éric Zemmour

Et halvt år før præsidentvalget har Macron fået en mulig ny førsteudfordrer i skikkelse af den autoritære nationalist Éric Zemmour. Om Zemmour kan vinde, er måske tvivlsomt – men han kan præge valgkampens debatter med sin hetzende retorik
Det bliver en af de største udfordringer ved det franske valg, at demaskere Zemmour som demagog og hans projekt som umuligt, uden at støde hans potentielle vælgere væk i forsøget.

Det bliver en af de største udfordringer ved det franske valg, at demaskere Zemmour som demagog og hans projekt som umuligt, uden at støde hans potentielle vælgere væk i forsøget.

Jacques Witt/SIPA/Ritzau Scanpix

Udland
16. oktober 2021

Når Éric Zemmour taler om Frankrig, fremmaner han et dystert billede af en nation, der har mistet sin glans. Islamisering og en invasion af indvandrere trækker det franske samfund ind i »civilisationskrig«, hetzer han. Indtil for nylig fik den 63-årige erklærede reaktionære kommentator næsten uhæmmet taletid til sine apokalyptiske visioner: Uge efter uge, fra mandag til torsdag klokken 19, tonede han frem på i programmet Face à l’Info på den højresnoede tv-kanal CNews for at udlægge døgnets nyheder, hvilket for Zemmour som regel var anledning til at udbasunere sine racistiske anskuelser og skaffe dem et større publikum. Det klarede han med bravur: Med sin oratoriske begavelse sikrede han seertal på over en million.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Eric Zemmour overtaget der hvor Jean-Marie Le Pen slap, det er den samme stemme som har sine rødder i 30 erne s fascisme , med en snert af intellektualisme i modsætning til Jean-Marie Le Pen som blev foragt af intellektuelle , man kunne ikke være intellektuel og Le-Peniste når Jean-Marie Le Pen var chef ideolog, sådan er det ikke med Zemmour som er inkarneret intellektuel, støttet på en finurlig måde af Michel Houellebecq
Zemmour er blevet båret af medier.
Tilsyneladende har ingen politiker i Frankrig noget nyt at byde på i følge Information udover Zemmour og sin tid Macron, hvad er noget nyt at byde på? hvor er der nyt i danske politik? må jeg spørge.
I Frankrig findes der de samme politiske bevægelser som i Danmark, de får desværre ikke meget plads i spalterne.
Man har i Information defineret Jean-luc Melenchon som den populistisk venstrefløj, jeg vil gerne spørge hvad mener Information med det? Hvad er populistisk i Jean-Luc Melenchon politiske projekt? ved at definere hans projekt som populistisk så behøver man ikke beskæftige sig mere med det , meget mere interessant er det for Information at beskæftige sig med det sensationel Zemmour lige præcis som de franske medier gøre.
Zemmour har en underholdende værdi som Jean-Luc Mélenchons politiske projekt har tilsyneladende ikke.

Pietro Cini, Lisbeth Glud, Peter Mikkelsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Esmann og kjeld hougaard anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Det plejer heller ikke at ligne Information. Det er faktisk helt forfærdeligt at pressen er så frisk på at give de fascistiske stemmer så meget taletid. Hvad jeg simpelt hen ikke forstår, er at befolkninger i 2021 kan blive forført af mulighed for dødsstraf, kvinder tilbage til hjemmet og forbud mod abort. Så må det være som Clinton kom til at sige, at folk er uddannede og uvidende. Der kom jo ikke noget godt ud af at lade sig forføre af hr. Hitler. Vi må ikke glemme at fascisterne findes endnu og ovenikøbet i regeringskontorerne. Det er en skrøbelig verden vi lever i og journaliststanden behøver ikke opildne yderligere.

Se nu f.eks. mordene i Norge. Alle medier tabte terror. Da det ikke var terror alligevel, var spørgsmålet i DR nyheder, hvorfor man var gået væk fra den teori. Det forlød i første omgang, at manden var konverteret til Islam. I England råber man også terror fordi manden var af muslimsk baggrund og Somalier. Ergo er det terrorisme må man forstå. Gad vide om pressen havde råbt terrorisme hvis den dræbende var en dødssyg overvægtig engelsk mand, som bare var godt træt af den engelske regering. Nej vel!!!!!!!

Lisbeth Glud, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar