Leder

Uanset hvor dårligt det går, går det altid strålende i Boris Johnsons Storbritannien

Som kongen i omvendtland, hvor modgang er fremgang, og problemer er muligheder, insisterer Boris Johnson på, at alt buldrer derudad i Storbritannien, hvor folk ellers holder i kø ved tankstationerne og går forgæves i supermarkedet. Og som altid slipper han afsted med det
Tirsdag konstaterede en komité udpeget af parlamentet i Storbritannien, at regeringens håndtering af pandemien har været »en af de største offentlige sundhedsfiaskoer« i landets historie. Men til årsmødet i Det Konservative Parti leverede Boris Johnson en anderledes munter fortælling om nationens tilstand.

Tirsdag konstaterede en komité udpeget af parlamentet i Storbritannien, at regeringens håndtering af pandemien har været »en af de største offentlige sundhedsfiaskoer« i landets historie. Men til årsmødet i Det Konservative Parti leverede Boris Johnson en anderledes munter fortælling om nationens tilstand.

Toby Melville / Ritzau Scanpix

Udland
14. oktober 2021

Boris Johnsons tidligere spindoktor Dominic Cummings skrev i sommer, at man må forstå den britiske premierminister som en kompleks, men tom figur: »Bag hans masker finder man altid endnu en maske.«

Ved sidste uges årsmøde i Det Konservative Parti havde Boris Johnson som så ofte før iført sig den klassiske komedies grotesk lalleglade maske. Rundt omkring i Storbritannien vokser køerne ved benzintankene, støvet lægger sig på supermarkedshylderne, og middellevealderen for britiske mænd falder. Med stigende energipriser spreder sig også truslen om en dickensk vinter, hvor tusinder vil stå uden varme. Og tirsdag konstaterede en komité udpeget af parlamentet, at regeringens håndtering af pandemien, der har kostet svimlende 135.000 briter livet, har været »en af de største offentlige sundhedsfiaskoer« i landets historie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Børge Jacobsen

Tænk at man kan komme til tops i politik ved at opfører sig som en klovn. Ikke så sær pengestærke globale virksomheder har så let ved at overtage verden.

Og ikke så sær de selv samme virksomheder og deres netværk har så travl med at ansætte udrangerede tidligere top politikere i "særlige" og midlertidige vellønnede stillinger som tak for sidst.

Demokratiet er blevet forunderlig og foruroligende "Moderne".

Eva Schwanenflügel, Jørgen Tryggestad, Lillian Larsen, Kurt Nielsen, erik pedersen, Alvin Jensen, John Andersen, Søren Dahl, Peter Beck-Lauritzen, Christel Gruner-Olesen, Holger Nielsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Jo jo de gamle briterne fik det de ville “frihed” fra EU
Efter alt, de vandt jo krigen og har imperiet at falde tilbage på.
Det skal nok gå.

Dan Jensen, Eva Schwanenflügel, Tina Peirano og Erik Tvedt anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Den mand hører til i en engelsk folkekomedie, og burde vel være centralt portrætteret i William Hogarth's satiriske kobberstik om politik, upåagtet at Hogath levede for et par hundrede år siden.

Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Rigmor Djernæs

Det her er virkelig skarpt formidlet, og så på en måde der faktisk indfanger essensen. Tak :)

Eva Schwanenflügel, Tina Peirano og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar