Amerikansk politik

Efter årtiers strid skal USA’s forældede infrastruktur endelig fornyes. En sejr for Biden

Præsident Obama prøvede, og Trump lovede det. Endelig er det lykkedes at få Kongressen til at investere i en historisk stor plan for udbedring og modernisering af USA’s infrastruktur. Spørgsmålet er, hvorvidt Biden og demokraterne kan vinde politisk på den banebrydende lov ved næste års kongresvalg
Nu har præsident Joe Biden efter kun ni måneder i Det Hvide Hus fået vedtaget en rekordstor bevilling på 550 mia. dollar i nyinvesteringer over fem år. En plan der af uafhængige økonomer vurderes at kunne skabe op til en halv million job.

Nu har præsident Joe Biden efter kun ni måneder i Det Hvide Hus fået vedtaget en rekordstor bevilling på 550 mia. dollar i nyinvesteringer over fem år. En plan der af uafhængige økonomer vurderes at kunne skabe op til en halv million job.

Kent Nishimura/Getty Images

Udland
9. november 2021

Den amerikanske forbundsstats investering i en opdatering og modernisering af USA’s fysiske infrastruktur har været et evigt tilbagevendende emne og uløst problem i mere end to årtier.

Præsident Barack Obama fremførte ideen, men valgte i stedet at satse på at gennemføre en sundhedsreform. Hans efterfølger, Donald Trump, brystede sig i valgkampen i 2016 med at være en ekspert i at »bygge ting« og lovede at få Kongressen til at vedtage en bevilling på 1.000 milliarder dollar. I stedet blev det til en skattereform, der begunstigede velhavende amerikanere (som for eksempel Trump selv).

Begge præsidenters partier rådede over et flertal i Kongressen i deres første to år i embedet. Herefter mistede de kontrol med Repræsentanternes Hus, og selv om penge til infrastruktur i USA altid har nydt tværpolitisk opbakning i Kongressen, gik der partipolitik i sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her