Leder

Netanyahu vovede ikke at kriminalisere menneske- og civilretsngo’er i besatte områder. Det gør Israels nye regering

Israels brede samlingsregering er upåvirket af kritik – og med kriminalisering af seks ngo’er, der overvåger menneskerettigheder i de besatte områder – endnu værre end Benjamin Netanyahu
Israel er ikke blevet mere forsonlige over for palæstinenserne under premierminister Naftali Bennett. Snarere tværtimod.

Israel er ikke blevet mere forsonlige over for palæstinenserne under premierminister Naftali Bennett. Snarere tværtimod.

Ariel Schalit

Udland
19. november 2021

Ugens glade nyhed i arabiske og israelske medier er meddelelsen om en ny aftale om samproduktion af »ubemandede fartøjer« mellem UAE (Forenede Arabiske Emirater) og Israel.

Denne vandskidrone kan anvendes både til militære og civile formål – mod ubåde og som olieefterforskning. Og angiveligt blev kontrakten signeret på det nyligt afholdte Dubai Airshow med israelske producenter som deltagere – en følge af de diplomatiske ’Abraham-aftaler’, der tillige omfatter Bahrain, Marokko og Sudan. Og lige om et øjeblik – nemlig når den 85-årige svagelige kong Salman takker af – også Saudi-Arabien.

Nuvel, nyheden er ikke lige velkommen i hele den arabiske verden – ikke i Gaza og på Vestbredden, ej heller i ’shia-halvmånen’, Libanon, Syrien og Irak, der knytter an til Iran.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Boycot Israel
Støt kampen for et frit og demokratisk Palæstine

Mvh Hanne Pedersen