Leder

Ti år efter oberst Gaddafis død spås hans krigsforbryderanklagede søn gode chancer for at blive Libyens næste præsident

Efter ti år under jorden er Muammar al Gaddafis søn, Saif al Islam, tilbage på den politiske scene. Men hans tilbagekomst har skabt mere usikkerhed op til præsidentvalget i Libyen næste måned
Da Muammar Gaddafis søn Saif al Islam Gaddafi annoncerede sit kandidatur til det libyske valg, var han iført samme traditionelle libyske dragt, som hans far bar i en af sine sidste taler den 21. februar 2011.

Da Muammar Gaddafis søn Saif al Islam Gaddafi annoncerede sit kandidatur til det libyske valg, var han iført samme traditionelle libyske dragt, som hans far bar i en af sine sidste taler den 21. februar 2011.

Udland
17. november 2021

Efter ti års kronisk borgerkrig har nogle libyere udviklet en nostalgi for tiden før 2011, dengang Muammar Gaddafi sad på magten i Tripoli. Det har en af den tidligere diktators sønner, Saif al Islam Gaddafi, forstået.

I hvert fald er Gaddafi II efter ti års fravær vendt tilbage til den politiske scene. Det sker præcis 40 dage inden præsidentvalget, som afholdes den 24. december 2021. Da Saif al Islam Gaddafi annoncerede sit kandidatur til valget, var han iført samme traditionelle libyske dragt, som hans far bar i en af sine sidste taler den 21. februar 2011.

Saif al-Islam nyder særligt opbakning blandt stammegrupperinger, der var loyale over for hans afdøde far. Ifølge de få meningsmålinger, der er lavet i Libyen, er Saif al Islam populær, fordi mange forbinder Gaddafi-dynastiet med et stabilt og velstående Libyen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her