Leder

Det er en absurd logik at dømme Aung San Suu Kyi for at opildne til oprør

At dømme Aung San Suu Kyi for at opildne til oprør er en absurd logik. Hun er en demokratisk valgt leder med ualmindelig stor folkelig opbakning. Oprøret står Myanmars junta for. Militæret har tvunget sig til magten ved et kup og slår civile borgere ihjel i gaderne
Myanmars militærdomstol har idømt nobelprismodtageren Aung San Suu Kyi fire års fængsel for at opildne til oprør og for brud på regler indført under pandemien.

Myanmars militærdomstol har idømt nobelprismodtageren Aung San Suu Kyi fire års fængsel for at opildne til oprør og for brud på regler indført under pandemien.

Christian Liewig

Udland
7. december 2021

Nobelprismodtageren Aung San Suu Kyi skal fire år i fængsel for at opildne til oprør og for brud på regler indført under pandemien. Det afgjorde en militærdomstol i Myanmars hovedstad mandag.

76-årige Aung San Suu Kyi har tilbragt store dele af sit liv bag tremmer på grund af sin politiske kamp rettet mod landets militærdiktatur. Står det til juntaen, kommer hun denne gang ikke ud igen. Myanmars generaler kuppede sig til magten i februar og arresterede hovedparten af den civile regering.

Siden er Aung San Suu Kyi blevet tiltalt for hele 11 lovovertrædelser. Anklagerne er vidt forskellige og omhandler alt fra korruption til ulovlig import af walkie-talkier. Intet lader til at være for stort eller for småt, så længe det kan binde generalernes primære politiske modstander til endeløse retssager og afslutte hendes politiske karriere. Tilsammen kan anklagerne medføre straffe på mere end 100 års fængsel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ja mine kære Hvide-Vesten medborgere med den høje moral: Nu er det om at finde en grimasse der kan passe.
1. Daw Aung San Suu Kyi tog i ICC det fulde ansvar for Rohingya tragedien = burde ifølge Vestens moral sidde i Haag resten af livet.
2. blandt andet for den indsats og hendes lige så brutale kamp mod etniske minoriteter, blev hun genvalgt med massiv majoritet.
3. ”militæret” som nu fortsætter hendes brutale kamp mod etniske majoriteter, og burmesere selv – de burde også i – ifølge Vestens moral – sidde i Haag ”crime against humanity”.
Så, hvad gøre: invadere landet som vi Danske gjorde i Afghanistan og Iraq, i strid med international lov, og som Israel gør i det dem af Gud givne land – mod FN og international lov. Vi kan reformere områdets befolkning til at blive rigtige danskere? Vi lykkedes i alt fald fint i Grønland, har jeg forstået.
4. det fine med Myanmars militær, modsat det danske, er at de kun skyder indenfor landets grænser. Vi over alt!
5 Hovsa, Catalonien ville være sig selv. Områdets demokratiske ledere: 17 års fængsle for politisk aktivitet.
Hvide-Vestlige-Verdier er ikke meget værd for os selv længere – nu suspenderes asyl retten.

Hold da kæft hvor er det sygt! Hvad har mennsket lært de siste 2000 år, intet!