Leder

Hvem er Europas mest magtfulde person? Italiens premierminister har udstillet den politiske klasses inkompetence

Italien skal snart lære at leve uden Draghi. Det kommer til at gøre ondt, for når han har kunnet opnå så meget på så kort tid, hvad pokker har de folkevalgte politikere så rendt og lavet de seneste årtier?
Mario Draghi er netop blevet kåret som Europas mest magtfulde mand af onlinemediet Politico. Blandt andet fordi, den 74-årige har bidraget med en »rolig hånd« på den politiske scene i Rom, som ellers i årevis har været plaget af ustabilitet, inkompetence og populisme, lyder det.

Mario Draghi er netop blevet kåret som Europas mest magtfulde mand af onlinemediet Politico. Blandt andet fordi, den 74-årige har bidraget med en »rolig hånd« på den politiske scene i Rom, som ellers i årevis har været plaget af ustabilitet, inkompetence og populisme, lyder det.

Francesco Fotia/Ritzau Scanpix

Udland
13. december 2021

Hvem er Europas mest magtfulde person? Normalt ville pilen nok pege i retning af en repræsentant fra Europas fransk-tyske motor. Men for tiden er den udkårne hverken præsident i Paris eller forbundskansler i Berlin. Det er i stedet lederen af landet, der i nyere tid mest er blevet set som et håbløst økonomisk tilfælde og en udklækningsanstalt for både bizarre og foruroligende politiske personligheder. Det er nemlig Italiens premierminister Mario Draghi, som det europæiske onlinemedie Politico i sidste uge kårede til ’The most powerful person in Europe’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjørn Pedersen

Kunne man ikke have fået uddybet evt. hvorfor Draghi ikke har startet sit eget parti, eller om der ikke kunne være et andet italiensk parti, hvor han havde kunne passe ind (og hvorfor/hvorfor ikke)? Som artiklen ser ud nu, virker det bare til at være en "aj, det er godt nok ærgerligt at sådan en effektiv europæisk politiker ikke kan udøve mere magt i Italien bare fordi han ikke er valgt eller har et parti". Hvad.... ikke er særligt sympatisk, selv med en Berlusconi og andet kryb som et flertal af italienere åbenbart ønsker på magten stående skræmmende bag gardinet.

Tina Peirano, Janet Lindskov Larsen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Claus Nielsen og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar