Leder

Lad Iran få sin atombombe

Alt tyder på, at den sikreste udgang på uenighederne om international kontrol med Irans atomproduktion er, at Teheran producerer sin bombe og dermed bindes til ikke at anvende den
På trods af USA’ sanktioner er Irans økonomi i bedring med øget olieeksport til Kina, og præsident Ebrahim Raisi har ikke travlt med at vende tilbage til international kontrol med landets atomanlæg.

På trods af USA’ sanktioner er Irans økonomi i bedring med øget olieeksport til Kina, og præsident Ebrahim Raisi har ikke travlt med at vende tilbage til international kontrol med landets atomanlæg.

Iranian Presidency/Zuma/Ritzau Scanpix

Udland
18. december 2021

Fredag sluttede første runde af forhandlingerne i Wien om en tilbagevenden til atomaftalen fra 2015 mellem Iran og Vesten. Den blev i 2018 torpederet af Donald Trump på tilskyndelse af den daværende israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og beslutningen er siden stemplet som en »tragedie« af Tamir Pardo, tidligere chef for den israelske efterretningstjeneste Mossad, ligesom Israels daværende udenrigsminister, Moshe Yaalon, bagklogt har erkendt, at den var »Washington-regeringens største fejltagelse«.

En konkret følge af fejltagelsen er, at Iran i dag er tættere på fremstilling af et kernevåben end på noget tidligere tidspunkt. Irans lager af uranbrændsel er tolv gange så stort som niveauet for den oprindelige aftale, og beriget til 60 procent hvor aftalens grænse var 3,65 procent – nok til civil udnyttelse, men meget langt fra de 90 procent, der kræves til en bombe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

...Og lade Israel levere det beskidte arbejde med at ødelægge bombeaspirationerne, for Israel kan naturligvis ikke tolerere atombevæbnet Iran og et atomart kapløb i regionen- Er det mon ikke strategien man ikke kan udtale til verden?

Vi europæere er også indenfor rækkevidde og er derfor naturlige allierede med Israel.
Ja hvori er egentlig Ayatollaernes forskel til Taleban, bortset fra graden af konsolidering og pengetanken størrelse, set fra DK?

Jeppe Bundgaard, Rolf Andersen og Olaf Tehrani anbefalede denne kommentar

@Niels Jakobs.

Tal for dig selv.
Jeg betragter sgu ikke Israel som nogen allieret, men den største fejltagelse i nyere tid. Hvordan man kan få sig selv til at støtte et terrorregime som Israel, baseret på en racistisk doktrin og bygget på etnisk udrensning af den oprindelige befolkning er mig en gåde. Men man må jo kunne spejle sig i et eller andet, siden man gør det.
Hvornår har Iran i øvrigt truet Europa?

Peter Beck-Lauritzen, Hanne Utoft, John Andersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, erik pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Naturlig allieret med israel? Må jeg være fri.

Burde IAEA ikke få adgang til israels atominstallationer og burde israel ikke indrømme at de har de våben?

Peter Beck-Lauritzen, Hanne Utoft, John Andersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Mette Johansson, erik pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Iran har jo allerede for længe siden foreslået en total atomar nedrustning i hele Mellemøsten, men det har Israel og USA modsat sig!

Peter Beck-Lauritzen, Hanne Utoft, John Andersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Jan Fritsbøger, erik pedersen og Jakob Ulrich anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

hvorfor ikke forbyde atomvåben globalt, og fortælle iran, israel, nordkorea og alle andre som har skidtet, at det selvfølgelig også gælder dem, at tillade atomvåben betyder jo at acceptere muligheden for en atomkrig, og selvfølgelig acceptere truslen,
hele det militære cirkus får sin falske! "berettigelse" i militære trusler som "de andre" altid er skyld i,
og så mener vi at vi "har ret" til at true ??

Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Alvin Jensen, Nike Forsander Lorentsen, Mette Johansson, erik pedersen og Jakob Ulrich anbefalede denne kommentar

Generelt er jeg imod en spredning af atomvåben, da jeg ikke ser noget godt i disse våben der ikke blot spreder død og ødelæggelse ved sprængningen men også forurener store landområder i umindelige tider.

I Japan ved de vist alt om den slags skader som befolkningen har skulle lide med i årtier efter, - og senest har der været "ulykken"(mangel på kystsikring mod flodbølger - for dyrt koster fortjeneste for virksomheden) Fukushima, hvor store landområder er blevet ubeboelige i mange årtier fremover.

I Vietnam kæmper de fortsat med spredningen "agent orange" et overordentligt giftigt stof, som fortsat giver fosterskader hos familierne der bor i de områder, - og dertil kommer titusindvis af ueksploderede bomber.

Iran vil have og får atomvåben i fremtiden, og det må Amerika og Israel indstille sig på.

De nålestik som Israel ved angreb kan påføre Irans atompolitik - tragten efter atomvåben / ligestilling med Israel, og ikke mindst frigørelse fra en politisk undertrykkelse fra Amerika og Israel er et politisk mål for præstestyret.

Det er så ligestilling "trussels-mæssigt" Iran og andre Mellemøstlande søger med Israel, for man vil lige så lidt som Israel ligge under for sine naboers ideologi og underlige politiske luner eller deres sprogbrug af kolonialistisk oprindelse - hvor modparten anses for at være brune undermennesker.

Pakistan spurgte ikke om de måtte fremstille atomvåben - Indien havde atomvåben med Amerikansk velsignelse, - så hvorfor skulle Pakistan ikke også have - "ret", til atomvåben - selv om Amerika havde ladet vide, - " at det ønskede man ikke skete"!

Den kontrol Amerika igennem tiderne har udført overfor andre lande - "i fredens tjeneste", er blot en illusion, der alene drejer sig om magtfordrejning til egen fordel, og nu er Kina også begyndt at gøre det samme - og uh.... hvor er det dog forfærdeligt.

Peter Beck-Lauritzen, John Andersen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

Hvorfor nogensinde lave en bindende aftale med USA igen, når man ikke kan regne med, at den bliver overholdt?

Espen Bøgh, Hanne Utoft og John Andersen anbefalede denne kommentar

Iranerne ved at israelerne desperat forsøger at få det militære isenkram fra amerikanerne der skal til for at bombe Irans atomanlæg. Derfor er det sandsynligt at de vil overholde en aftale. .