Leder

Sidste chance for samling på den splittede franske venstrefløj

Tidligere justitsminister Christiane Taubiras indtog i den franske valgkamp er et frisk pust på en venstrefløj, som står bomstille. Men risikoen er nu, at Taubira som den ottende kandidat til venstre blot splitter de røde og grønne franskmænds stemmer yderligere, hvis det ikke lykkes at skabe samling
Frankrigs tidligere justitsminister Christiane Taubira, som har erklæret, at hun er klar som præsidentkandidat, er den ottende kandidat på venstrefløjen – og ingen af kandidaterne på fløjen ligger til at have en chance ved valget til april.

Frankrigs tidligere justitsminister Christiane Taubira, som har erklæret, at hun er klar som præsidentkandidat, er den ottende kandidat på venstrefløjen – og ingen af kandidaterne på fløjen ligger til at have en chance ved valget til april.

Raphael Lafargue

Udland
20. december 2021

Frankrigs tidligere justitsminister Christiane Taubira har erklæret, at hun er klar som præsidentkandidat og vil forsøge at samle den franske venstrefløj bag sig i et forsøg på komme ud af det dødvande, Frankrigs røde og grønne partier befinder sig i. 

»Der er kandidaturer af mennesker af stor værdi, for hvem jeg har agtelse og venskab. Men jeg må konstatere, at vi er i en blindgyde. Jeg har altid sagt, at jeg ville tage ansvaret på mig,« sagde Christiane Taubira fredag som baggrund for at lancere sit præsidentkandidatur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Jeg bliver så vred over den overfladiske dækning i Information , i sin tid pro-Macron, af Venstrefløjen s situationen i Frankrig.
Det er klart at både Anne Idalgo og Christiane Taubira gøre situationen kun værre.
Til orientering Jean-Luc Melenchon reaktionen når flere lokaler af LFI ( hans bevægelse) blev indtaget kl. 7 om morgenen af politiet i kamp uniform var ikke en stundt men forargelse over at det kunne ske i et demokrati som Frankrig, hvor politiet ankommer, tager alle computere og medlemmer s listen.
Ja han var repræsentant af republik som medlem af parlement.
Jeg ved ikke hvordan Information vil reagere hvis den slags sket i Danmark imod f.eks Ø.
Anden ting, myndighed undersøgt fusk for EU middler, der var ikke noget at komme efter. Det var faktisk Marine Le Pen der startede sagen.
Jean Luc Mélenchon og de fremragende LFI parlement medlemmer er de eneste som har et program, udarbejdet langs de sidste 10 år, kan samle venstrefløjen.
Kommunistpartiet håber på et nederlag af venstrefløjen med den illusorisk ide at de ville kun senere få samle folket omkring sig og for at bevare deres pladser i parlement.
Jadot repræsenterer den liberale fløj af de grønne og har ikke en chance.
Skulle Taubira kunne samle venstrefløjen uden parti, uden program, der er i hvert fald noget medier der forsøger sig på.
Det eneste man kan håbe på er at hun laver kampagne og at hun midt i Januar støtter Mélenchon.
Til orientering det er faktisk Jean-Luc Mélenchon der i 1990 udformede det første lovforslag om homoseksuels ret til at indgå partnerskabe. Så så tosset er han ikke.
Det er selvføgeligt svært for Information at springe fra Macron til Mélenchon men det vil være godt med lidt faktuelle sandheder.