Leder

Er USA’s boykot af vinter-OL en god idé? Ja, siger Niels Ivar Larsen. Nej, siger Rune Lykkeberg

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har annonceret en diplomatisk boykot af de Olympiske Vinterlege i Beijing. Det betyder, at alle de amerikanske sportsfolk kommer til konkurrencer, men der vil ikke være nogen officielle fra den amerikanske regering. Er det en god idé?
Er en diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina en inspiration for aktivister og atleter, eller er den hyklerisk cancelkultur? På Information er der uenighed.

Er en diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina en inspiration for aktivister og atleter, eller er den hyklerisk cancelkultur? På Information er der uenighed.

China Daily

Udland
11. december 2021

Ja. At medvirke på officielt niveau i fejringen af Vinterolympiaden i Beijing er at deltage i en pinagtig propagandafarce

Niels Ivar Larsen

Præsident Joe Biden har igen sat menneskerettigheder højt på USA’s internationale dagsorden. Det er umådelig velgørende i en tid, hvor respekten for dem forekommer historisk trængt. Hvor hans forgænger, Donald Trump, privat skal have rost Kinas ledere for at masseinternere det etniske mindretal uighurerne, siger Biden fra: Når vinter-OL afholdes i Beijing i 2022, sker det uden amerikansk officiel repræsentation. Flere andre lande har sluttet sig til den diplomatiske boykot, og i EU-landene overvejes nu et tilsvarende koordineret skridt. 578 af EU-Parlamentets 705 medlemmer opfordrer til det.

Og ja, vinter-OL bør boykottes diplomatisk, fordi al officiel deltagelse uvægerligt vil blive reklame for et regime, der begår menneskeretsovergreb i overstørrelse. Kina vil gøre alt for at udnytte sportsbegivenheden i propagandaøjemed, sole sig i OL-værtskabets globale opmærksomhed og se diplomatisk deltagelse som de facto-samtykke i status quo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Henriksen

Jeg er helt enig med Rune. Der er så mange undertoner i en boykot

Søren Dahl, Torben Skov, Jette Steensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

"Vi har hverken politisk magt eller moralsk autoritet til at forandre Kina udefra. Det bedste, vi kan gøre, er at gøre vores egne samfund så frie, retfærdige og bæredygtige som muligt. Det gør vi ikke ved at blive væk, det gør vi ved at møde op og sige, hvad vi tror på."

Det vil sige ... sådan hér?: https://external-preview.redd.it/vpaqqCROtTg6qYqI8mqjZXeT6qA0MktgSBWlh65...

Der er mange måder at møde op og tilkendegive sin tro på.

Michael Waterstradt, Flemming Berger, John Andersen, Torben Skov, Jette Steensen, Torben K L Jensen og Jeppe Bundgaard anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig skal vi blive væk. Der skal ikke florere propaganda billeder på kinesiske medier med udenlandske regeringsrepræsentanter .
Vi bør holde os væk fra alle begivenheder i lande der krænker menneskererettigheder Israel, Saudi Arabien, Tyrkiet, Rusland etc etc

Mvh Hanne Pedersen

Per Christiansen

Kræmmer delen af Danmark har ingen disciplin i etik eller moral hvis det koster penge.
Samme del af EU og Danmark vil næppe gå med til omfattende økonomiske sanktioner imod Rusland hvis de går ind i Ukraine.
Jeg vil blive meget forbavset hvis EU kan blive enige om noget som helst i den retning.
Tyskland ?
Næppe Putin truer “bare” med at lukke for gassen til Tyskland og de ligger sig stille ned.

Er det ikke hvad den olympiske idé drejer sig om? At når budet lød stoppede man stridighederne og mødtes til fredelig kappestrid. Og måske endda redelig samtale. Samtale øger som bekendt forståelsen.

Når man ved boykot siger nej til den olympiske tanke, bør man tage følgen og nedlægge sin nationale olympiske kommite og f.eks. fortælle kronprinsen, at han ikke længere repræsenterer Danmark i den internationale olympiske kommite.

Hanne Utoft, Flemming Berger og Søren Dahl anbefalede denne kommentar

Til historieløse. I 1936 afholdes OL i Berlin. En meget stor succes for hr Hitler. Alle kunne jo se, at styret havde styr på det hele. Og de var jo ikke så slemme som rygterne sagde.

Hanne Utoft! Var det nu nødvendigt at ødelægge den gode stemning med det link?
Nu havde vi det lige så hyggeligt.

Søren Dahl, det synes jeg - thi den geomilitære situation spiller en betydelig rolle for specielt Kinas manglende vilje til at bøje sig og slikke de vestlige magthaveres støvler.