Leder

Saudi-Arabien optrapper våbenkapløbet i Mellemøsten

Kronprins Mohamed bin Salman er ifølge amerikanerne for første gang i kongedømmets historie i gang med at fremstille ballistiske missiler på saudisk jord med Kinas hjælp. På kort sigt komplicerer udviklingen forhandlingerne om atomaftalen med Iran. På langt sigt risikerer saudierne at tilspidse det mellemøstlige våbenkapløb
»Hvis Iran udvikler en atombombe, vil Saudi-Arabien følge trop så hurtigt som muligt,« svor kronprins Mohammed bin Salman tilbage i 2018.

»Hvis Iran udvikler en atombombe, vil Saudi-Arabien følge trop så hurtigt som muligt,« svor kronprins Mohammed bin Salman tilbage i 2018.

Balkis Press

Udland
13. januar 2022

Amerikanske efterretningstjenester, sikkerhedsanalytikere og våbenspecialister vurderer nu, at saudierne er gået i gang med at fremstille deres egne ballistiske missiler med hjælp fra Kina.

Det er en udvikling, der kan få betydelige konsekvenser for hele Mellemøsten og komplicerer USA’s præsident Joe Bidens bestræbelser på at genindtræde i den atomaftale, som Barack Obama underskrev med Iran i 2015, og som Donald Trump trak sig ud af i 2018.

Saudi-Arabien har tidligere købt ballistiske missiler fra Kina, men saudierne har aldrig selv haft et lokalt ballistisk missilprogram på saudisk jord. Satellitbilleder, som blandt andet CNN har offentliggjort, viser, at kongedømmet i øjeblikket fremstiller missilerne mindst ét sted lige ud for hovedstaden Riyadh.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her