Leder

Selv en sultestrejke kan ikke stoppe dødsspiralen på den franske venstrefløj

Håbet om samling på den franske venstrefløj før præsidentvalget svinder bort. En europaparlamentariker gør nu et sidste dramatisk forsøg på at kalde til samling blandt de otte kandidater: en sultestrejke
Den tidligere franske justitsminister Christiane Taubira har som den eneste kandidat på venstrefløjen sagt, at hun vil deltage i et såkaldt primærvalg, som skal finde én kandidat, det franske venstre kan samle sig om.

Den tidligere franske justitsminister Christiane Taubira har som den eneste kandidat på venstrefløjen sagt, at hun vil deltage i et såkaldt primærvalg, som skal finde én kandidat, det franske venstre kan samle sig om.

Loic Venance

Udland
12. januar 2022

Desperate tider kalder på desperate tiltag, må den venstreorienterede europaparlamentariker Pierre Larrouturou have tænkt. Nu er han gået i sultestrejke. Han er medorganisator af primaire populaire, et forsøg på at gennemføre et uautoriseret primærvalg på venstrefløjen i Frankrig og få vælgerne til at samle sig bag én kandidat ved præsidentvalget i april.

Larrouturou, den 75-årige klimaaktivist Anne Hessel og en gruppe unge aktivister har siden fredag nægtet at indtage føde med ét budskab: Samling på venstrefløjen er den eneste måde at undgå endnu fem år med præsident Emmanuel Macron – eller endnu værre: At Marine Le Pen fra den hårde højrefløj, borgerlige Valérie Pécresse eller ultrakonservative Éric Zemmour vinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her