Leder

Det er hævnens time for Saudi-Arabien

Kronprins Mohamed bin Salman har magten til at skrue ned for oliepriserne. Men han vil have Amerika til at bøde for flere års indifference over for kongedømmet
Indtrykket af den utilregnelige kronprins Mohamed bin Salman er ikke helt forkert, men han har også klare interesser, som skal varetages – og det gør han.

Indtrykket af den utilregnelige kronprins Mohamed bin Salman er ikke helt forkert, men han har også klare interesser, som skal varetages – og det gør han.

Bandar Al-Jaloud

Udland
25. marts 2022

Vesten har mere end nogensinde brug for Saudi-Arabiens hjælp, men kronprins Mohamed bin Salman vil kun hjælpe Vesten, hvis præsident Biden bøjer sig i støvet.

Den russiske invasion af Ukraine har sendt oliepriserne på himmelflugt, og som de facto leder af de olieeksporterende landes organisation, OPEC, kan monarkiet øge udbuddet af olien for at skrue de globale priser ned, men det har saudierne nægtet indtil videre.

De vedholdende rygter siger sågar, at kronprinsen konsekvent nægter at tage telefonen, når præsident Biden ringer fra USA.

Bin Salmans stædighed virker for mange i Vesten som typisk utilregnelig adfærd fra endnu en arabisk autokrat, der vil sætte sig igennem, og langt hen ad vejen er det måske ikke helt ukorrekt. Kronprinsen har været utilregnelig, og han udnytter helt sikkert krisen mellem Rusland og Vesten til sin egen fordel.

Bin Salman vil faktisk have, at oliepriserne forbliver høje. Han bruger nemlig de mange oliedollar, der nu fosser ind i statskassen til at grundlægge et nyt Saudi-Arabien med en bæredygtig økonomi og moderne institutioner, som kan klare sig i det 21. århundrede, når olien slipper op.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen Ole Rasmussen

Vesten, dvs. EU/GB og USA fortjener den koldeste tyrker, set på jord!

Siden den kolde krigs afslutning har man ikke haft ydre fjender af betydning, kun de udfordringer, der kommer af den livsstil, som man står for.

Man vandt den kolde krig, men man vandt aldrig freden med sine livsbetingelser.

Det kortsigtede økonomiske perspektiv har dikteret vore lederes dispositioner siden.

Undermineringen af livets betingelser har udfoldet sig fuld time som konsekvens af afbrænding af fossile brændsler, afbrænding af verdens skove, ødelæggelsen af verdenshavene med overfiskeri (hvor EUs adfærd især ud for Afrikas kyster er beskæmmende), forsvindende biodiversitet til lands og i luften, alt sammen som konsekvens af den vestlige verdens overforbrug af biler, kød, flyrejser, opvarmede boligkvadratmeter, dimser produceret i Asien og transporteret flere gange rundt om planeten, inden de ender som fx elektronikskrot i Afrika eller Indien, osv. osv.

Fossiljunkierne, vore tyske våbenbrødre, verdens 4. største økonomi, havde lige fået trumfet igennem over for kommissionen, at naturgas, især af russisk oprindelse er "bæredygtig energi" på det stadium, som vi befinder os på nu, dvs. på vejen frem mod den bedste af alle verdener, og så kommer Putin, den slemme dreng, og invaderer Ukraine, begynder at bombe sit broderfolk tilbage til stenalderen, præcist som han har øvet sig på i Syrien sammen med Assad i mange år i Mellemøsten, efter det forsømte forår, som var arabisk, initieret af Anders Fuck, Toni Blair og George Bush d.IIs katastrofale overfald på Irak, der var med til at skabe de gigantiske omvæltninger i hele regionen sammen med den globale opvarmning og Afghanistan-krigen.

Saudiarabien, stinkende rigt land, hvor sharialoven gælder, hvor kvinder derfor kan stenes ihjel af gamle mænd, tyve får hånden hugget af og journalister inviteres ind i statens ambasader, for at blive partere og fordelt jævnt i ambasadens plantebede og nærmiljø, sidder fortsat på verdens største og lettest tilgængelige oliereserver. Tænk sig, de er sure, fordi man har talt mindre pænt til dem, om den måde som især en journalist, den parterede, blev behandlet på.

Når man arbejder for Nytimes, og det gjorde den kritiske røst i forhold til kongefamilien, så er det ikke tilladt at blive parteret i den tyrkiske ambasade. Det kan standen af verdens journalister nemlig identificere sig med. Det er meget vedkommede, for de agtværdige italesættere af verdens sande tilstand, dvs. de faktakonsistente iagttagere med proportionssansen og den pæne tone i orden.

Anderledes er det med den milliard af troende muslimer. For som den hæderkronede repræsentant for ytringsfrihedsselskabet, Flemming Rose har formuleret så smukt, man har lov til at pisse på deres profet alene med forsvaret for ytringsfriheden som begrundelse. Man kunne sådan set pisse de storforbrugende danske svin op og ned ad ryggen på samme måde og med samme begrundelse, men det gør man ikke, for det er meget dårligt for økonomien, oplaget og den almindelige stemning, dvs. her gælder kravet om at tale pænt om det grimme, ikke tale grimt på nogen måde.
https://www.google.com/search?q=penge+magt+medier+religion&sxsrf=APq-WBu...

Muslimer og afrikanere, de skal blive i nærmiljøet, når vi har bombet dem synder og sammen. Når de flygter, så er det bare bekvemmelighed. Og hvis de bliver sure over, at vi pisser på deres profet, så er det deres problem.

Nu kan vi se frem til 8 millioner ukrainere, flygtninge.
Bønderne klapper i hænderne, for de har brug for nogle flere praktikanter til at passe de danske svin. Ukrainere er gode nok, de spiser af svinet, hvor dem, der ikke vil spise af svinet, de skal forsvinde. (frit efter Anders Mattesen, Jul på Vesterbro)

Jeg er af den holdning, at Putin er en rigtig skidt fyr. Det er slet ikke der, jeg vil hen.

Men vi kunne godt nok have opført os anderledes!

Vi kunne have gjort os uafhængig af fossiler brændsler.

Det gjorde vi ikke. I stedet gik vi i krig i Irak for at få fat i noget billig olie. Det lykkedes ikke.

Påstanden om at ville indføre demokrati i Mellemøsten var rent gas. Det beviser vores adfærd i relation til det arabiske forår, hvor vi med få midler kunne have hjulpet de mange mennesker af med deres despoter, der hvor de selv gjorde oprør. Men det gjorde vi ikke!

Vores animalske landbrug er en katastrofe for både økonomi, latinamerikas urskove, verdens klima og især havet omkring os, grundet overgødskning, import af soja osv. Men hvad påtænker man at gøre nu, hvor verden står over for hungersnød, 1/3 af verdens hvedeproduktion falder ud af verdensmarkedet takket være krigen, jo, EU vil inddrage brakjorden, så den kan bruges til produktion primært af foder til svin, kvæg og fjerkræ. Ikke et ord om, at et svin fx konsumerer 500% af den 100% mad af konsumkvalitet, som det udgør for den glade kineser, der sætter tænderne i det!

Jeg synes at danskerne fortjener den største kolde tyrker, der nogen sinde er blevet indført i forhold til en forbrugsjunkie.

Jeg synes at det ville være passende, at tyskerne fik den samme kolde tyrker.

Jeg synes at det er dybt dybt fortjent, hvis Biden ikke får andet end lort på tungen, når han stikker den op i Saudiarabiens konge.

Så er der nok en og anden, der vil sige, hvad med dig sjelv, fortjener du ikke også en kold tyrker! Jo, kære venner, kom bare med en oliekrise, en fødevarekrise.

Jeg har aldrig haft bil.

Mit hus er super godt isoleret og har stort set ikke noget energiforbrug.

Jeg dyrker selv min mad eller tusker mig til den hos den lokale økologiske bonde.

Jeg er fri af det cirkus, det stinkende forbrug, som I sidder i, og som tenderer mod at smadre vor planet: https://www.google.com/search?q=selvfinansieret+fri&sxsrf=APq-WBtWsazKjX...

leif olsen, Hanne Utoft, johnny volke, Anders Graae, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Peter Ravn-Olesen

Det lyder fornuftigt med en konsistent politik i Mellemøsten. Men wow det er noget af en opgave at lægge en konsistent linje i en så kompliceret en verden.

Peter Beck-Lauritzen

Handle med bin Salam eller Putin, kan vel gå ud på eet. Begge er despoter og mordere! Vi må til at klare os selv, klimaet fordre det.

Steffen Gliese

USA burde jo bare trække sit militær ud af SA, så er det jo ikke så svært at gætte, hvordan det ret hurtigt vil gå i forhold til naboerne og måske endog i forhold til huset Saud.