Leder

Hindupræsts valgsejr er symbolet på et mindre demokratisk og frit Indien

Efter torsdagens valgsejr i Indiens største delstat er Yogi Adityanath ikke længere blot en rabiat regionalpolitiker. Han er symbolet på et Indien, der ikke fortjener demokratisk anerkendelse. Samtidigt forsøger Europa og USA at knytte tættere bånd til landet. Det skyldes storpolitik og handel
I indisk politik har Uttar Pradesh en helt særlig status. Historisk har delstaten været et springbræt til det højeste politiske embede. Den har været base for ni ud af 14 indiske premierministre.

I indisk politik har Uttar Pradesh en helt særlig status. Historisk har delstaten været et springbræt til det højeste politiske embede. Den har været base for ni ud af 14 indiske premierministre.

Rajesh Kumar Singh

Udland
12. marts 2022

Efter et maratonvalg, der begyndte for over en måned siden og blev holdt i syv faser, er stemmerne nu talt op i Indiens folkerigeste delstat Uttar Pradesh. Resultatet blev fem år mere som regeringschef til Yogi Adityanath. Det bør vække bekymring langt ud over delstaten og de indiske landegrænser. Den dybt kontroversielle politiker og hindupræst lægger sig nemlig dermed forrest i feltet af kandidater til premierministerposten, når Narendra Modi en dag trækker sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her