Leder

Carrie Lam vil blive husket som politikeren, der afviklede et af de frieste samfund i Asien

Hongkongs regeringschef, Carrie Lam, stopper. I stedet for at lytte til byens borgere og forsvare deres rettigheder klappede hun hælene i for kommunistpartiet
Hongkongs leder, 64-årige Carrie Lam, har meddelt, at hun trækker sig fra posten.

Hongkongs leder, 64-årige Carrie Lam, har meddelt, at hun trækker sig fra posten.

Shutterstock

Udland
6. april 2022

For en meget stor del af Hongkongs godt syv millioner indbyggere er Carrie Lam symbolet på alt, hvad der er galt med deres politiske system. At hun nu træder tilbage, er en ringe trøst. Mandag annoncerede Lam, at hun ikke genopstiller til posten. Hun efterlader et splittet, svagt og isoleret Hongkong, der under hendes ledelse har mistet sin status som en af Asiens frieste og mest åbne samfund. I stedet for at lytte til byens borgere og forsvare deres rettigheder valgte Carrie Lam at klappe hælene i for kommunistpartiet.

Hendes efterfølger kan sætte sig i spidsen for et Hongkong, hvor den politiske ledelse er endegyldigt uden for folkelig rækkevidde og ikke står til ansvar for andre end regimet i Beijing. Et Hongkong, hvor oppositionen sidder i fængsel, og civilsamfundet bliver indskrænket konstant. Hvor den kritiske presse er så godt som udryddet, og hvor to britiske dommere, der var del af Hongkongs højesteret, i sidste uge sagde op i protest. Det var ikke muligt at fortsætte uden at legitimere det brud på politiske og civile friheder, Hongkong-regeringen står for, lød det fra de afgående dommere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Lame, som de siger overthere.

David Zennaro, Rolf Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Engang betegnede man den slags personer som en Quisling,
Måske på tide med en ny lidt mere mundret betegnelse.
Bare et forslag.