Leder

Kritikken hagler ned over Boris Johnson, og hverken krigen i Ukraine eller flygtningeaftale med Rwanda har flyttet fokus fra coronafesterne

Den såkaldte partygate-skandale har lagt stort pres på Storbritanniens premierminister Boris Johnson. Selv om han forsøger at fjerne fokus, er det fortsat hans og Det Konservative Partis helt store hovedpine
Storbritanniens premierminister Boris Johnson turnerede i sidste uge rundt i Indien. Men selv om han var fløjet tusinder af kilometer væk hjemmefra, var de hjemlige problemer langt fra forsvundet.

Storbritanniens premierminister Boris Johnson turnerede i sidste uge rundt i Indien. Men selv om han var fløjet tusinder af kilometer væk hjemmefra, var de hjemlige problemer langt fra forsvundet.

Ritzau/Scanpix

Udland
25. april 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I sidste uge turnerede Storbritanniens premierminister Boris Johnson rundt i det solrige Indien på et todages statsbesøg. Han besøgte templer, blev undervist i at bruge en spinderok og talte om nye handelsaftaler og mere lempelige visumregler for indere, der vil til Storbritannien.

Han forsøgte at holde fokus på besøgets indhold, men de fremmødte journalister ville helst spørge til den kritik, der buldrede løs hjemme i Storbritannien, efter han som den første siddende britiske premierminister har modtaget en bøde for at bryde kongerigets love. Han fik den for en forsamling i forbindelse med sin fødselsdag under coronanedlukningen.

For selv om Boris Johnson for en kort stund var fløjet tusinder af kilometer væk fra problemerne, var de langtfra forsvundet. I Underhuset blev det i premierministerens fravær besluttet, at han skal undersøges for, om han har løjet for parlamentet angående de fester, som angiveligt fandt sted i Downing Street 10 under coronanedlukningerne i 2020 og 2021.

Medlemmer af oppositionspartiet Labour har stået på spring for at kritisere ham og sagt, at han bør gå af, og uroen i hans eget regeringsparti er ligeledes taget til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her