Sent onsdag aften udstedte Tunesiens præsident Kais Saied et dekret om at opløse parlamentet, som har været suspenderet siden juli sidste år.
Udmeldingen kom få timer efter, at et flertal af landets parlamentsmedlemmer havde vedtaget et lovforslag om at suspendere de ekstraordinære foranstaltninger, som præsidenten indførte for omkring otte måneder siden, der tilsidesatte den demokratiske forfatning fra 2014 og gav ham ekstraordinære beføjelser. Det skete under et virtuelt møde, hvor omkring 124 af de 217 medlemmer deltog og dermed trodsede præsidentens suspendering.
Det var første gang siden i sommer, at der blev afholdt et formelt møde. Særligt for mødet var, at der deltog medlemmer fra flere forskellige partier og ikke kun dem, der fra dag ét har været imod Kais Saied såsom det islamistiske parti Ennahda. Det understreger, at der er en stigende modstand mod præsidenten, der udfordrer hans legitimitet. Men om det er nok til at presse ham og ændre det greb, han har taget om magten, er meget usikkert.
Præsidentens handling er den seneste i rækken af tiltag, der truer Tunesiens demokrati, og det er en dybt bekymrende udvikling.