Leder

Italien kan hurtigt blive Europas svage led i sammenholdet mod Rusland

Endnu står Italien skulder ved skulder med resten af Europa, men risikerer at blive det svage led i den fælles front mod Putin – våbenstøtten til Ukraine deler italienerne og kan nu splintre Italiens største parti og skabe uro i Draghis regering
Italiens premierminister, Mario Draghi (til venstre), forsøger at fremstå stålfast mod Rusland, når han besøger Kyiv med blandt andre Frankrigs Macron (til højre). Men på hjemmebanen viser støtten til hans linje nu tegn på at smuldre.

Italiens premierminister, Mario Draghi (til venstre), forsøger at fremstå stålfast mod Rusland, når han besøger Kyiv med blandt andre Frankrigs Macron (til højre). Men på hjemmebanen viser støtten til hans linje nu tegn på at smuldre.

Ludovic Marin / Ritzau Scanpix

Udland
23. juni 2022

Billedet kan ende med at blive det ikoniske symbol på europæisk sammenhold. Tidligere på måneden blev Italiens premierminister, Mario Draghi, fotograferet i et nattog på vej mod Kyiv sammen med den tyske kansler, Olaf Scholz, og den franske præsident Emmanuel Macron.

Draghi, den 74-årige teknokratleder, smilte og så afslappet ud.

Det var en tur, hvis formål var at vise, at Europas største lande står skulder ved skulder i urokkelig solidaritet med Ukraine. Draghis støtte til det krigshærgede land var utvetydig: Landet skal med i EU. Det skal have flere våben. Det skal have alt for at modstå den russiske aggression.

Men lige så stålfast, Draghi forsøger at fremstå udadtil, lige så skrøbelig er støtten til hans linje på hjemmebanen, hvor den fælles front mod Rusland nu viser tegn på at smuldre.

Italien er tidligere blevet set som et land med et svagt punkt for den russiske præsident, Vladimir Putin. Rom er sågar blevet beskrevet som Kremls ’trojanske hest’ i Europa. Det indtryk har Draghi siden den russiske invasion gjort meget for at mane i jorden med en hård kurs over for Moskva.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Sammenhold… og så som her “det europæiske sammenhold”… sammenhold hvorfor, med hvilke skjulte dagsordner! og ikke mindst: hvad udelukker dette sammenhold? hvad, hvor kort eller langt er dette sammenholds horisont og perspektiv?
For en gangs skyld er det en smule opmuntrende at læse om italiensk politik…

Annette Chronstedt

Italien har aldrig haft et seriøst opgør med sin fascistiske fortid, og det viser sig nu bl.a. ved at flertallet af landets TV stationer helt uden filter direkte videreformidler hele Kremls uhyrlige misinformation. Befolkningen er siden invasionens start dagligt blevet udsat for en direkte og uimodsagt videregivelse af Ruslands løgnekampagne. Hvilket selvfølgelig så også nu afspejler sig i befolkningens uhyggelige flertal af Putin-tilhængere. Fascisme smitter med lynets hast i al sin gru, sålænge den ikke knivskarpt konfronteres, intellektuelt såvel som emotionelt.

Det står endda at læse i dette blad:

https://www.information.dk/udland/2022/05/italienske-talkshows-anklages-...

John Scheibelein og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar