Leder

Det er Macrons ansvar at finde en vej ud af dødvandet i Frankrig

Med en intetsigende tv-tale til nationen har præsident Macron forsøgt at skyde ansvaret for at finde løsninger på den fastlåste parlamentariske situation over på oppositionen – dermed svigter han sit ansvar
Macron inviterede i begyndelsen af ugen patilederne til diskussioner i Elyséee-palæet – her er samtalen med Marine Le Pen netop slut.

Macron inviterede i begyndelsen af ugen patilederne til diskussioner i Elyséee-palæet – her er samtalen med Marine Le Pen netop slut.

Udland
24. juni 2022

Mens venstrefløjen i La France Insoumise og den hårde højrefløj i Rassemblement National hver for sig har gjort et stort nummer ud af at ankomme til Nationalforsamlingen i samlet flok for at vise deres nyvundne parlamentariske styrke denne uge, synes den siddende præsident Emmanuel Macron underligt passiv. Jo vist, han indkaldte da partiernes ledere til diskussioner i Elyséee-palæet i starten af ugen, men i en tale til nationen onsdag aften fremlagde han ikke nogen klar vej ud af den anspændte parlamentariske situation.

Snarere fik præsidenten demonstreret sin rådvildhed i en uvant situation.

I den påfaldende korte tale – kun otte minutter – gjorde præsidenten boet op. Ja, det præsidentielle flertal er væk. Og nej, der kommer ikke en national samlingsregering, for det afviser de andre politiske partier.

»For at handle i Deres og i nationens interesse, må vi kollektivt lære at regere og lovgive på en anden måde,« lød præsidentens budskab til franskmændene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her