Leder

Biden kan ikke ramme Putin og redde klimaet, fordi han er så bange for sine egne vælgere

Når den amerikanske præsident nu med et forslag om et prisloft på energi fra Rusland vil sikre, at al olie fra Rusland kommer ud på verdensmarkedet, ligner han en mand, som, fordi han ikke vil skyde sig selv i foden, i stedet kommer til at skyde sig i hovedet
Joe Bidens forslag om et prisloft på energi fra Rusland er et håbløst ét, som hverken svækker Putin eller hjælper den grønne omstilling, skriver Rune Lykkeberg i en leder.

Joe Bidens forslag om et prisloft på energi fra Rusland er et håbløst ét, som hverken svækker Putin eller hjælper den grønne omstilling, skriver Rune Lykkeberg i en leder.

Susana Vera

Udland
11. juli 2022

Joe Biden har udviklet en idé, som viser, at han er mere bange for sine egne vælgere end optaget af kampen mod klimaforandringer og Vladimir Putin.

Hvis vi havde beslutsomheden til at bruge Ruslands invasion af Ukraine som en slags chokdoktrin, der skulle accelerere den grønne omstilling og reducere vores udledninger til det niveau, som forpligtelserne fra Parisaftalen foreskriver, kunne vi have gjort det. Men vestlige ledere vælger aktivt den modsatte vej. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Som forklaring på, hvorfor Vesten tilsyneladende er Rusland underlegen under den igangværende konflikt, skriver Rune Lykkeberg ganske mistrøstigt, at det skyldes, at vores velstand gør os svage og ude af stand til at kæmpe for, hvad vi har kært.
I i interviewet med forfatteren Lebedev, hvis debutroman blev hypet voldsomt i russiske medier, konstaterer den eksilerede forfatter nøgternt, at der ingen egentlig opposition er mod Putin.
Og hvad handler det så om?
Rune Lykkeberg tar i den grad fejl I sit forsøg på en nøgtern forklaring. Problemet i vesten er præcist det modsatte af Lykkebergs diagnose. Vesten har ingen værdier af betydning. Ingen værdier, der betyder noget videre. Intet forhold til kristendommen, intet forhold til kulturen eller til danskheden og et omdefinerende forhold til køn og familie! Det er forklaringen, tror jeg.
Alt det som Lykkebergs avis har været med til at underminere og dekonstruere.
Derfor synes Rusland på vej til at vinde proxy-krigen mod Vesten på trods af gigantiske penge- og våbenoverførsler fra det rige og nihilistiske vesten.
Og hvorfor?
Fordi Rusland og russerne forsvarer et klart defineret univers af værdier: Mor Rusland, kristendommen, traditionerne osv, . for mens ord som Donbas kun med besvær lader sig finde på kort i vesten, er det hjerteblod for russerne.
For Rusland er krigen i Ukraine altså en eksistentiel krig som det knap kan tåle at tabe.
Ved som Information gør i endeløse, ensrettede artikler at fokusere på fraværet eller undertrykkelsen af vestlige værdier i Rusland og derfor kommer op med de samme konklusioner igen og igen, har bladet gennem de senere år gjort sig til, hvad en militant venstrefløj ville kalde imperialismens ideologiske falanks.
Det er en rolle, der klæder Information umådelig dårligt og iøvrigt er det dumt, fordi bladet ikke på den baggrund er i stand til at informere nøgternt om Rusland.

Karsten Nielsen, Anders Graae, Flemming Sørensen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

"Biden kan ikke ramme Putin og redde klimaet, fordi han er så bange for sine egne vælgere"

- og SÅ er det, at vi begynder at tænke over, hvad det endegyldige problem for demokratiers beståen mon egentlig er?...

Eller rettere: SÅ er det, at vi BURDE begynde at tænke over...

David Zennaro, Arne Albatros Olsen og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Steen Piper,

Jeg er svært fascineret..

Vi kan hurtigt enes om, at der eksisterer en form for 'værdimæssig krise' her midt i 'vesten'..ligesom vi hurtigt kan enes om, at netop dette 'fravær' af egentlig retning og mening skaber en form for 'vakuum', som alskens dårligdomme kan inficere..

Så langt så godt..

--

Men når du så i din endelige analyse, skriver at:

"Problemet i vesten er præcist det modsatte af Lykkebergs diagnose. Vesten har ingen værdier af betydning. Ingen værdier, der betyder noget videre. Intet forhold til kristendommen, intet forhold til kulturen eller til danskheden og et omdefinerende forhold til køn og familie! Det er forklaringen, tror jeg.

...Ja, så er det sgu næsten som at læse 'Mein Kampf', igen...

--

Jeg siger naturligvis ikke, at du er nazist.. Jeg påpeger blot, at den 'paradisiske ø' du så desperat synes at padle ud i mod..den har allerede været beboet...

Carsten Troelsgaard, Jens Thaarup Nyberg og Brian Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Inger Pedersen 10. juli, 2022 - 22:40

Du har helt ret i, at i et Demokrati kan de valgte ledere ikke tillade sig,
at se bort fra vælgernes synspunkter og holdninger.

Rent lavpraktisk - hvis Republikanerne i USA sætter sig på både Repræsentanternes Hus og Senatet ved valget til november i år, så kan
Joe Biden glemme alt om at få noget som helst af sin politik ført igennem
til Lov .... og så er det ikke bare energipolitikken, der ligger i grus; men
hvilken som helst demokratisk, politisk idé.

Al det ved Lykkeberg selvfølgelig godt; men han vælger i denne leder
at se bort fra det.

Det gør lederen dejlig simpel i sit udtryk for miljø- og klimabevisthed;
men samtidig blot et slag i luften.

Torsten Jacobsen,

Det er netop problemet for venstrefløjen, som jeg har været en kættersk del af i 40 år, at den tænker TOTALITÆRT.
Altså: fordi traditionelle værdier såsom kristendom, familieværdier, naturbeskyttelse m.mm er de brænde værdier i den russiske nationale mobilisering og også har været det i alverdens lande, så betyder det ikke, at disse værdier, d.eks. Nationalismen, er “højreorienteret”, “reaktionær”, “ nazistisk” eller hvad nu moden tilbyder dig af inkriminerende buzz-ord, det betyder bare, at det er universelle værdier, som ingen ustraffet slipper udenom.
Reaktionære interesser, World-Forum, global-iberssterne, Informations leder skribenters Mumien Soros, Verdensbanken etc etc, i dag har allieret sig med venstrefløjen, der forsyner den med legitimerende analyser og woke appeller om køn og transseksualitet, krav og opfordring om at gå imod Rusland og imod de arbejdende folks vitale interesser worldwide.

Jens Thaarup Nyberg

@Steen Piper

“For Rusland er krigen i Ukraine altså en eksistentiel krig som det knap kan tåle at tabe.
Ved som Information gør i endeløse, ensrettede artikler at fokusere på fraværet eller undertrykkelsen af vestlige værdier i Rusland og derfor kommer op med de samme konklusioner igen og igen, har bladet gennem de senere år gjort sig til, hvad en militant venstrefløj ville kalde imperialismens ideologiske falanks. “

Kan vi blive enige om, hvorvidt vesten har værdier eller ej ?

EU fører sig frem med,, at lande der søger om optagelse, må indrette sig med demokratiske institutioner.

Søren Kristensen

Europa og resten af vesten har som bekendt masser af intellektuelt bagage (kald det bare kultur), samt helt konkrete idéer og iværsættere, som er gode til at få den logistiske side af sagen på plads - med stadig dyrere hjælp fra Kina og andre lavtlønsomåder. Mangel på billig arbejdskraft er bare ikke længere vores største problem; det er mangel på råstroffer og det er her Rusland har sin styrke. Alt det dér med old school familieværdier, ortodoks religion, kæft trit og retning må de selv ligge at rode med. Kina kan også godt finde ud af det og vi har været der; det sluttede sådan cirka i middeladeren. Nu er vi bare kommet videre og den eneste grund til at vi stadig lytter til russernes nonsence er pga. den power de trækker op af den undergrund de tilfældigvis vader rundt på og de raketter de har valgt at omsætte fortjenesten i.
En ting er at Blinken - måske - har blinket lidt for tidligt - det skal jeg ikke gøre mig klog på - noget andet er at vi kan være helt sikre på, at vi kommer til at bide i det sure æble sammen med Biden, af den simple grund at vi er så meget mere amerikanere end vi er russere. Vi er i hvert fald ikke nazister; det var jo ligesom hele lektien fra 2. verdenskrig og iøvrigt, for nu at komme tilbage til emnet; hvad konservative familieværdier og alt det dér angår, så er der vist ingen der slår amerikanerne i at udleve dem i praksis. De seneste tiltag omkring abortlovgivning er bare ét eksempel. Så lad os nu ikke forfalde til at underkende vores egen intellektuelle udvikling og de idealer vi lovpriser, under den flotte betegnelse: frihed. Jeg mener, bare fordi de andre har valgt at opfører sig som chimpanser behøver vi jo ikke gøre det.

Carsten Troelsgaard og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Intet består evigt.
Og dog er det mit indtryk at pinslerne kun lige er begyndt.