Leder

Bidens forsvar for Taiwan forvirrer, når Det Hvide Hus hele tiden trækker i land

Joe Biden siger igen, at han er klar til at forsvare Taiwan militært, hvis Kina skulle angribe. Dermed eskalerer han i det mest sprængfarlige stridspunkt mellem verdens to største magter
Fire gange har den amerikanske præsident Joe Biden nu sagt, at han er klar til at forsvare Taiwan militært, hvis kineserne skulle angribe.

Fire gange har den amerikanske præsident Joe Biden nu sagt, at han er klar til at forsvare Taiwan militært, hvis kineserne skulle angribe.

Caitlin Ochs

Udland
22. september 2022

Det er blevet nærmest rituelt: USA’s præsident Joe Biden åbner munden og lover at forsvare den demokratiske østat Taiwan militært, hvis Kina skulle angribe. Knap er ordene udtalt, førend folkene i Det Hvide Hus påbegynder en efterhånden lige så rituel trækken i land: Nej, den amerikanske Kina-politik har ikke ændret sig. USA praktiserer stadig den såkaldte strategiske tvetydighed i spørgsmålet om, hvorvidt man har tænkt sig at sende tropper til Taiwan i tilfælde af et kinesisk angreb.

Fire gange har Joe Biden nu sagt, at han er klar til at forsvare Taiwan militært, hvis kineserne skulle angribe. Senest i bedste sendetid i tv-programmet 60 minutes i søndags. De første par gange gik spekulationerne på, hvorvidt det blot var en af de mange fortalelser, som præsidenten er blevet så kendt for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dejligt at se information tag denne sag op..  For dette har dybe rødder. og stille i sig selv et meget vigtig spørgsmål.

For når det hvide hus kan trække det i land  Joe Biden siger så mange gange og ikke kun ved denne lejlighed .

Så kan man spørger sig, Hvem er det, der så styrer landet ??

Medierne som vagthund
-Sagen med hans søns bærbar og de indicier der var på den, med at han modtog bestikkelse igemmen sin søn. eller "bare" hvordan sagen med bærbar blev undertrykt op til valget.

Men også de ting der kom frem da hans søns mobiltelefon blev hacket og alle disse ting der også var på denne.

-Eller Ukraine sagen, med hans søn som Joe Biden åben har indrømmet at han "misbrugte" sin magt for at få Ukraine statsadvokat fyret. Den sag hvor Tumpe blive gjort til den slemmer og fik skylden for at stikke sine næse i, hvis jeg husker rigtig,

-Eller alt denne hjælp Joe Biden fik op til valget og efter valget, selv om disse ting var fanget på kamera. siger nok i sig selv

For der er er nok af video derude der vise Joe Biden har en del problemer med at huske og slemme taleproblemer osv og samme men en mærkelige tilbøjeligheder(sniffe hår) eller hans racistiske udtalelser(alt dette fanget på kamera mange gange)

Sagt pænt, denne dagsorden og magtudøvelse  har kun kunnet lade sig gøre med dele af vores kære "frie" mediers hjælp.  som ikke ligefrem har været vores vagthund imod magten tårn.

hvis alt dette ikke er tegn på magt, så ved jeg ikke hvad magt er. Spørgsmålet er bare, hvem sidder på magten i skyggen?

En anden vinkel: Kina har lige nu forsøgt ikke åbent at støtte Putin, men hvis USA bevidst puster til nogle gløder så vil det være en direkte "opfordring" til Kina om at støtte Rusland og ja verdenskrigen og livets udslettelse på denne klode er ikke så langt væk så al vores snak om grøn fremtid og kærlig mangfoldighed bliver en naiv drøm. Trist at Europa slet ikke siger fra og i det mindste arbejder for en fredelig linje uanset Putins vanvid.

Jamen er der noget punkt, hvor USA 's politik ikke er tvetydig???
Smart, hvis man vil lade som om - og bagefter gøre, som man vil, ikke?

Hvornår og hvordan har de reelt forpigtet sig - sådan helt for alvor?
For det det koster jo...

Sådan - for øvrigt - vel lidt ligesom DK...

Søren Kristensen

Forvirring kan være en strategi og hvis ikke, så er det jo en ærlig sag.

Torben K L Jensen

Probemet ligger i kongressen der skal ratificere alle internationale aftaler den siddende regering i Washinton indgår - det sker ikke altid.

Torben K L Jensen

Feks. WHO,WTO og en række FN organisationer som den internationale domstol i Haag.

Willy Johannsen

Jeg er helt og aldeles sikker på, at USA vil forsvare Taiwan.

Uanset hvad Biden siger offentligt...

Torben K L Jensen

Først Korea så Vietnam - mon den amerikanske befolkning har lyst til endnu et eventyr 4000 miles hjemme fra hvor unge amerikanere kommer hjem i ligposer ?