Leder

Mellemøstens oliebaroner giver Joe Biden ny ydmygende lussing

De olieproducerende lande afviser Vestens krav om billigere olie for i stedet at fastholde verden i en pinefuld situation. Det understreger igen nødvendigheden af at frigøre os fra fossile brændstoffer – og autokraternes ydmygende lussinger
Den amerikanske præsident Joe Bidens olietiggeri hos kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabien i sommer har vist sig at blive et selvmål af dimensioner.

Den amerikanske præsident Joe Bidens olietiggeri hos kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabien i sommer har vist sig at blive et selvmål af dimensioner.

Bandar Algaloud

Udland
8. september 2022

Præcis 52 dage efter præsident Joe Bidens pilgrimsfærd til Saudi-Arabien for at bede kongedømmet pumpe mere olie ud på verdensmarkedet, har kronprins Mohammed bin Salman som de facto-leder af organisationen af de olieproducerende lande, OPEC+, besluttet sig for at skære ned på olieproduktionen.

Det kommer, lige efter at Rusland har besluttet sig for at lukke ned for Nord Stream 1, så længe Vesten opretholder sanktionerne mod Moskva.

Dermed står det klart, at Joe Bidens olietiggeri i Saudi-Arabien i sommer må betragtes som et selvmål af dimensioner. Ved at rejse til Riyadh gav den amerikanske præsident prins Mohammed sin tabte legitimitet tilbage og gik skammeligt imod sit eget løfte om at gøre »menneskerettigheder centralt i udenrigspolitikken«. Alt sammen uden at få noget som helst igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Thaarup Nyberg

“ De olieproducerende landes finurlige målsætning er med andre ord med til at fastholde verden i en pinefuld situation. Så længe vi er afhængige af fossile brændstoffer, vil de sætte spillets regler, og vi vil forblive sårbare. “

Det har vi vidst siden ‘70erne, men væksten er sakrosankt.

Inger Pedersen, Alan Frederiksen, Torben Bruhn Andersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar