Leder

Bolsonaro straffes for falske påstande om valgsvindel

Det brasilianske demokrati viser sin styrke med den kontante og resolutte afvisning af præsident Bolsonaros påstande om valgsvindel ved det valg, han tabte
Med valgtilsynets promte afvisning af anklagerne, kan Bolsonaro formentligt glemme alt om at lave en ’Trump’ ud af sit valgnederlag.

Med valgtilsynets promte afvisning af anklagerne, kan Bolsonaro formentligt glemme alt om at lave en ’Trump’ ud af sit valgnederlag.

André Borges-Nielsen

Udland
25. november 2022

Det er ikke meget, Jair Bolsonaro har vist eller ytret sig, siden han i slutningen af oktober tabte præsidentvalget i Brasilien til Lula da Silva.

Men tirsdag i denne uge kom der igen lyd fra den nu afgående præsident Bolsonaro, der efter sit lange fravær fra offentligheden pludselig dukkede op med beskyldninger om valgsvindel og krav om omtælling.

Det er imidlertid langt fra første gang, at Jair Bolsonaro forsøger at så tvivl om det brasilianske valgsystem. Tværtimod har han gentagende gange inden og under valget hævdet, at især de elektronisk afgivne stemmer kan manipuleres.

Som reaktion på beskyldningerne om valgfusk besluttede det nationale valgtilsyn, TSE – der er øverste myndighed i Brasilien i alle afgørelser omkring valghandlinger, og som ledes af højesteretsdommer Alexandre de Moraes – derfor at give Bolsonaro 24 timer til at bevise sine påstande om svindel.

Da der fra Bolsonaros side ikke kom så meget som skyggen af bevis for den påståede svindel, faldt hammeren onsdag, hvor TSE meget klart afviste samtlige af Bolsonaros påstande.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Glædeligt !

Jack Jackson, Steffen Gliese, Søren Kristensen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, John Hansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Ahaa. Det er altså ikke bananstaten, men USA, der er en bananstat.