Leder

EU’s politik har mindsket antallet af flygtninge. Men den har samtidig været moralsk forkastelig

Ikke nok med at vi tillader både brutalitet og en moralsk forkastelig ansvarsforflygtigelse med den flygtninge- og indvandringspolitik, der bliver ført i Europa. Vi skyder os også selv i foden
De stigende tal for migranter og flygtninge, der ankommer til Europas kyster, vidner om, at aftalerne med tredjelande som Tyrkiet og Libyen også har deres grænser.

De stigende tal for migranter og flygtninge, der ankommer til Europas kyster, vidner om, at aftalerne med tredjelande som Tyrkiet og Libyen også har deres grænser.

Ben Stansall

Udland
30. november 2022

Flygtningekrisen i 2015-2016 har sat sig som et traume i Europa. Den har fået kontinentets politikere og vælgere til at se flygtninge og migranter udelukkende som en trussel, og det primære mål for Europa er nu ikke at hjælpe folk i nød, men at forhindre at de sætter fod på europæisk jord.

Som vi har beskrevet den seneste uge i Information, så har EU med penge, vold og pigtrådshegn forsøgt at holde flygtninge og migranter ude, men alligevel er der nu flere asylansøgere i Europa og flere, der krydser unionens ydre grænser, end på noget tidspunkt siden netop krisen for syv år siden.

Med det voksende antal taler Bruxelles nu om en »enorm udfordring«. Og over for Information ser en migrationsforsker udviklingen som bevis på, at EU’s migrationspolitik er »en fiasko«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Erik Hornstrup

Ja, vores politik er i sandhed SKAMMELIG. Om vi er SKAMFULDE kan man have sine tvivl om. I hvert fald bider vi skammen i os.

Marianne Jespersen, Alan Frederiksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der mangler ikke ufaglært arbejdskraft i EU. Der mangler omfordeling af indkomst til den brede befolkning, så den har råd til lidt flere børn, født meget tidligere i familiernes liv.