Leder

EU lukker øjnene for vold mod flygtninge, når Kroatien lukkes ind i varmen i Schengen

På trods af kroatiske grænsevagters dokumenterede, systematiske og brutale vold begået mod flygtninge og migranter er landet nu alligevel blevet lukket ind i Schengen-grænsesamarbejdet. Beslutningen viser endnu engang, at EU er villig til at gå gevaldigt på kompromis med sine påståede værdier for at holde folk på afstand – grænserne skal beskyttes, koste hvad det vil
At Kroatien blokerer for flygtninge og migranter med brutal vold er åbenbart en tilfredsstillende måde at have styr på EU’s ydre grænser på, må man forstå, nu hvor landet er blevet lukket ind i Schengen-grænsesamarbejdet, skriver Martin Gøttske i denne leder.

At Kroatien blokerer for flygtninge og migranter med brutal vold er åbenbart en tilfredsstillende måde at have styr på EU’s ydre grænser på, må man forstå, nu hvor landet er blevet lukket ind i Schengen-grænsesamarbejdet, skriver Martin Gøttske i denne leder.

Manu Brabo

Udland
10. december 2022

Det er blevet dokumenteret igen og igen: Grænsevagter fra Kroatien mishandler flygtninge og migranter og tæsker dem brutalt retur ud af EU.

Men der har i flere år været en rystende mangel på kritik fra resten af Europa, som har fundet sig til rette med, at kroaterne gør det beskidte arbejde med at holde potentielle asylansøgere ude – og dermed forhindrer, at de bliver vores problem og ansvar.

Men EU har nu taget skridtet videre. Den stiltiende accept af volden blev torsdag krydret med et gedigent skulderklap til Kroatien, som blev budt velkommen indenfor i Schengen-grænsesamarbejdet efter et møde i Bruxelles blandt EU’s indenrigsministre.

Kroatien har sammen med Rumænien og Bulgarien længe været kandidat til at tilslutte sig de 26 andre Schengen-medlemmer, og EU-Kommissionen havde allerede sagt god for alle tre.

Der er da også gode og stærke grunde til at byde dem velkommen.

Skulderklap for blokering af flygtninge

Det vil kunne styrke den europæiske enhed og få sat skub i produktiviteten og væksten i de nye medlemslande og dermed i EU.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her