Leder

Med det nye kabinet bekender Israel omsider kulør

Der er ingen demokratiske kvababbelser i tegningen til en israelsk regering domineret af den religiøse og ekstremistiske højrefløj
Benjamin Netanyahus nye kabinet ’afslører’, at den megen snak om tostatsløsning og Israel som ’Mellemøstens eneste demokrati’ bare har været snak

Benjamin Netanyahus nye kabinet ’afslører’, at den megen snak om tostatsløsning og Israel som ’Mellemøstens eneste demokrati’ bare har været snak

Gil Cohen-Magen

Udland
22. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det trækker ud med Benjamin Netanyahus sjette regering. Efter syv ugers tovtrækkerier med ultraortodokse og nationalreligiøse partier er der fortsat ikke klarhed over den endelige fordeling af ministerier – men det er besluttet, at vigtige politikområder som økonomi, sikkerhed såvel internt som i de besatte områder og elementer af uddannelsessystemet overlades til den religiøse højrefløj, der får en dominerende position fremfor som hidtil at være juniorpartnere.

Dette sjette kabinet er Israels hidtil mest rabiat højreorienterede og det første, der konkret afviser tostatsløsningen, som Netanyahu ellers modstræbende og presset af USA har erklæret sig for med forbehold. Ud over Netanyahus Likud-partis 32 af Knessets 120 sæder består hans flertal på 64 af 18 mandater fra de to ultraortodokse partier, Shas og Forenet Jødedom, og 14 fra ’Religiøs Zionisme’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tostatsløsningen er illusorisk, der er brug for en føderation mellem de to nationer. Kun ved at arbejde sammen kan man opnå fred og relativ velstand.

Jørgen Tryggestad

Ja, det ser alvorlig ud for demokratiet i Israel i den nye regeringsperiode.

Tak til Ellegaard for en interessant analyse og for igen at følge op på den politiske situation i dette viktige og konfliktfyldte land i Midtøsten.

PS.:
Netanyahu, the godfather of modern Israeli fascism.

Israel’s next Netanyahu-led coalition government may be the most extremist in its history.

Marwan Bishara
Senior political analyst at Al Jazeera.
Published On 21 Dec 2022

https://www.aljazeera.com/opinions/2022/12/21/netanyahu-is-the-godfather...

Karen Grue, Poul Reynolds og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Forhåbentlig bliver dette et vendepunkt for den over 70 år lange og skamfulde israelske politik = undertrykkelses og udbytning af palæstinenserne.