Leder

Qatars korruption i EU-Parlamentet er en fatal skandale lige efter pengenes drejebog

I korruptionsskandalen i Europa-Parlamentet har Qatar brugt deres sædvanlige politiske løftestang: masser af penge. Den virkede i FIFA. Men at brodne kar i den eneste demokratisk legitimerede EU-institution hopper på den, er en katastrofe for hele EU
Formand for Europa-Parlamentet Roberta Metsola udtalte torsdag, at »parlamentet står ikke til salg for udenlandske aktører, der vil svække os«.

Formand for Europa-Parlamentet Roberta Metsola udtalte torsdag, at »parlamentet står ikke til salg for udenlandske aktører, der vil svække os«.

Frederick Florin

Udland
17. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Belgisk politi har offentliggjort billedet, så man kan se det ved selvsyn: En kuffert proppet med 50- og 100-eurosedler. Desværre blev kufferten som bekendt beslaglagt hjemme hos den græske socialdemokrat Eva Kaili, der indtil i tirsdags var næstforkvinde i EU-Parlamentet – EU’s eneste folkevalgte institution, som gerne tager rollen som Europas samvittighed.

Kaili selv forstår angiveligt overhovedet ikke, hvor pengene kommer fra, men hendes kæreste – Francesco Giorgi, der hidtil har været assistent for en italiensk EU-parlamentariker – har nu indrømmet, at han med ngo’en Fight Impunity som dække har været del af en organisation, som Qatar og Marokko har brugt til at få indflydelse i EU med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Mathias Sonne

Det er klart, at Qatargate er lige vand på Victor Orban's mølle.

Også Brexit influencerne på de sociale medier har stor fornøjelse af
skandalen, som åbenbart ventes at blive større endnu, når vi får afklaret
Marocco's rolle i sagen - remoaner influencerne får ikke et ben til jorden
lige p.t. !!