Leder

Dokumentsagen kan slukke Bidens ambition om at blive genvalgt i 2024

Flere demokratiske toppolitikere giver luft for deres irritation over Joe Bidens fejlhåndtering af sagen om fortrolige dokumenter opdaget i hans tænketank og hjem. I kulisserne gør mulige udfordrere sig klar til at stille op til primærvalgene i 2024, hvis dokumentsagen svækker Biden
Sagen om rod i de hemmeligtstemplede dokumenter er blevet endnu vanskeligere at tackle for Biden, fordi han undlod straks at træde frem med oplysningerne i november.

Sagen om rod i de hemmeligtstemplede dokumenter er blevet endnu vanskeligere at tackle for Biden, fordi han undlod straks at træde frem med oplysningerne i november.

AL DRAGO

Udland
24. januar 2023

Indtil for blot to uger siden herskede der ingen tvivl i Washington, D.C., om, hvorvidt Joe Biden vil genopstille til præsidentembedet i 2024, og at han planlægger at bekendtgøre sin beslutning efter sin årlige tale om nationens tilstand i Kongressen den 7. februar.

Men 14 dage i amerikansk politik kan let vende op og ned på en præsidentkandidats kalkule.

Biden er i denne periode havnet i politisk stormvejr, hvor det kan blive vanskeligt for ham at sejle skibet sikkert i havn uden at tage masser af vand ind. Sagt kort: Biden har fået en møgsag på halsen af en type, som kan lamme en præsidents handledygtighed og sætte punktum for hans videre politiske karriere.

Dokumentsagen drejer sig om Bidens håndtering af klassificerede dokumenter som senator og vicepræsident. Siden den 2. november er hemmeligtstemplede dokumenter dukket op i en tænketank i Washington, hvor han arbejdede fra 2017-19, og i hans garage og hjem i Wilmington, Delaware.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Det er da noget videre rod med diverse dokumenter, der tilsyneladende flyver rundt hid og did...

Men - undskyld mig - ER det ikke et større problem, hvis man er nødt til at satse på Biden i hans alder, åbenbart alene fordi, man ikke har kvalificerede yngre kandidater...?

Så er det da, man bliver ganske tilfreds med det danske monarki, hvor arvefølgen i form af en yngre mand (eller i så fald kvinde) er sikret - uden alt det kaos over there...

Gad vide om det ikke er et generelt problem. Hvad vil man finde, hvis man søger i gemmerne hos andre politikere og ekspræsidenter?

Torben Lindegaard

@Inger Pedersen 23. januar, 2023 - 23:48

"Så er det da, man bliver ganske tilfreds med det danske monarki,
hvor arvefølgen i form af en yngre mand (eller i så fald kvinde) er sikret -
uden alt det kaos over there..."
citat fra læserbrev

NEJ, Inger - man bliver netop ikke tilfreds med det danske monarki,
som skulle være afskaffet senest ved afslutningen af barok-perioden.

Det er langt at foretrække, at folket selv vælger deres Statsoverhoved -
uanset de kaotiske forhold, som udøvelsen af demokratiet kan medføre.

Rolf Andersen

Republikanerne har deres erstatning for Trump på plads: Ron DeSantis. fra Florida.

Hvem har Demokraterne som erstatning for Biden ?

Der må helt eller næsten helt åbenlyst være stærkere kræfter på spil. Kræfter, hvis plan det er at slippe af med den aldrende Biden. “Deep State” kalder nogen disse kræfter. Kamela Harris hedder vicepræsidenten, og vi skal nok til at tage hende alvorligt - selv om det er svært.

Rolf Andersen, Ron de Santis er ikke nogen erstatning for Trump. Han bliver sikkert Trumps vice. Sådan undgår republikanerne den store ballade.

Inger Pedersen

Steen Piper
24. januar, 2023 - 17:54

Jamen det behøver man vel ikke kalde "Deep State" ?
Man KUNNE måske nøjes med Naturligt Generationsskifte?
Ingen - selv USA's præsidenter - lever evigt!

Måske var det på tide, at samme amerikanske præsidenter - ingen nævnt, ingen glemt - erkender, at denne naturlov gælder alle mennesker, også for dem!
Og - med Ritt Bjerregård - erkender, at Det Er Jo Så Virkeligheden
- og hvad gør vi så ved det???

Jan Kauffmann

Nu har man også hos Pence fundet hemmelige dokumenter, stillingen er nu.....
Hillary (statskorrespondance på sin private email server)
Trump (hemmelige dokumenter i privaten)
Biden (hemmelige dokumenter i privaten)
Pence (hemmelige dokumenter I privaten)

Rolf Andersen

Jamen, de har vel bare taget en hjemmearbejdsdag eller to ? ;-)

Søren Kristensen

Måske er det meget godt, hans alder taget i betragtning, at Biden får et relativt uskyldigt alibi for omsider at kaste håndklædet. Han skulle jo nødig ende som ringvrag. Måske har USA allermest brug for en ung og visionær præsident - a clean sheet, som man siger. Eller er der jo altid Kamela Harris, hun er harmløsheden selv, undtaget når det kommer til udenrigspolitik. Skulle ikke undre mig om selv Putin er bange for hende.