Leder

Når antifeministerne vinder, taber vi alle sammen

Ny undersøgelse viser, at unge (fransk)mænd er mere kønskonservative end deres storebrødre. Den fremvoksende antifeminisme er en politisk og kulturel tendens, vi er nødt til at holde øje med
Den højreradikale præsidentkandidat Éric Zemmour har præsenteret sin bog som »en afhandling om viril livskundskab til brug for de unge feminiserede generationer«

Den højreradikale præsidentkandidat Éric Zemmour har præsenteret sin bog som »en afhandling om viril livskundskab til brug for de unge feminiserede generationer«

Bertrand Guay

Udland
30. januar 2023

De sidste årtiers europahistorie er på mange måder fortællingen om udvidelsen af rettigheder til stadig flere grupper. I hvert fald hvis de grupper er statsborgere. Homoseksualitet er blevet afkriminaliseret, kønsskifteoperationer er blevet hverdag, og i Danmark blev samtykkeloven vedtaget i 2020. Et stort kønspolitisk tidehverv er skyllet ind over Vesteuropa. Forholdet mellem dominerende og dominerede har forskubbet sig.

Men parallelt med fremskridt inden for minoriteters og kvinders rettigheder har særligt det seneste årti også budt på fremkomsten af en ny modbevægelse, der hævder at forsvare vestlig kultur og ’traditionelle’ familieværdier.

Det er en bevægelse, der visse steder har godt tag i de unge. Særligt i Frankrig. En nylig undersøgelse fra det franske ligestillingsråd dokumenterer således, at de 25-34-årige (fransk)mænd på lange stræk er langt mere kønspolitisk konservative end deres storebrødre.

Tallene fra Frankrig taler i den forstand deres klare og nedslående sprog. Fremskridtet: Det var i går.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Troels Brøgger

Hvis feministerne er interesseret i ligestilling, hvorfor hedder de så ikke EGALISTER i stedet? Ordet i sig selv skaber modstand i halvdelen af befolkningen. Det lyder som om der kun er et køns normer skal gælde. Før var det mændenes, og nu skal det så være kvindernes, en åndsvag omvej hen mod den reelle ligestilling der forhåbentlig snart kommer.

Morten Balling, John S. Hansen, Peter Jensen, Gert Friis Christiansen, fin egenfeldt, Morten Pedersen, Ete Forchhammer , ulrik mortensen og Nova Lone Jespersen anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Som sagde Simone de Beauvoir er kvinders rettigheder aldrig definitiv erhvervet men når nu dette er sagt er sådan en undersøgelse refereret på denne måde ikke så sigende, for hvem er disse 20% ? det synes jeg faktisk er ret vigtigt at finde ud af.
Der er sexisme i højrefløjen selv i den veluddannet middelklasse og der er sexisme i de fattige kvarter som der er mange af i Frankrig , hvor unge mænd møder et ekstrem brutal samfund og som man ved brutalitet avler brutalitet, meget af den musik unge mennesker lytter til kommer fra disse områder hvor ingen perspektiv findes, hvor man risikeret at blive stoppe af politiet flere gange om dagen.
Som sagde jeg kan ikke huske hvem, kvindekampen er også klassekampen og omvendt.

Ete Forchhammer

Rigtigt at drage musikken der vælges af disse 20%(?) unge, ind i billedet. Dels pga. de økonomiske interesser den også er forbundet med, dels pga. en del af dens ordvalg, heavy-, dead-, og pga. de alt andet end “egalitetfremmende” visuelle udtryk der møder brugerne af musikken.

Torben Andersen

Venstrefløjspolitiker ekskluderet på grund af hustruvold….

https://www.20minutes.fr/politique/4020363-20230124-adrien-quatennens-ex...

På så mange områder, er vi gået offroad. så derved gør vi det alt for nemt, for højrefløjen kan tiltrække mennesker, på grund af vores egen handlinger. de skal bare pege på os og sige SE

For jeg kan nemt komme med en LANG list, om hvor store dele feminister er gået offroad med, had imod manden og ikke selv gå ind for ligestilling, men ønsker særinteresser. og dyrker Kønskamp til den store guldmedalje Osv.

For vi gør det alt for nemt for højrefløjen. Vi handler som om KUN højrefløjen er de eneste der kan blive korrupte af magt og ikke os..

jan sørensen

Jens Jensen
Du har helt ret
Som mand og arbejder socialist, har jeg ikke haft et parti at stemme på i mange år og har derfor stemt blankt.
Men overvejer alvorligt at stemme på et ikke mandehadende parti næste gang
Og jeg er ikke den eneste

Poul Genefke-Thye

Hvor mange generationer skal vi vente, før alle har erkendt, at bortset fra en mindre biologisk forskel og - i mindre grad - lidt forskellige fænotypiske træk, at der absolut ikke er forskel på mænd og kvinder?

@Poul Genefke-Thye
Dette må du meget gerne uddyber. hvis du kan
"at bortset fra en mindre biologisk forskel og - i mindre grad - lidt forskellige fænotypiske træk, at der absolut ikke er forskel på mænd og kvinder?"

Vores biologi er i et spektrum, og der er en stor overlapning mellem køn, men det ændre ikke ved at der er en stor forskelle mellem mænd og kvinder.

For det jeg ved af, så er listen meget meget lang i biologisk forskelle mellem mænd og kvinder, som er med til at påvirker vores adfærd.

Så som, "bare". Hvad de forskellige hormoner påvirker og har af betyder for vores adfærd..

Eller så som, hvordan vi ser verden forskellige fysisk.
kvinde ser farver tydeligere fordi deres øjne har flere(Parvocellular) og mænd ser bevægelse tydeligere og støre dybet, fordi de har flere (Magnocellular cell)

De er lidt hardcore. Men ellers kan jeg STÆRKT anbefale ham her.
https://www.youtube.com/watch?v=NNnIGh9g6fA

Morten Balling, Morten Pedersen og jan sørensen anbefalede denne kommentar
Torben S Rose

Bevidst eller ubevidst underkender Matthias Dressler-Bredsdorff vigtigheden af et forhold, som han ellers selv berører: skellet mellem det politiske højre og det politiske venstre. Han synes implicit at definere dette skel som forskellen mellem godt og ondt, hvilket vel næppe kan betragtes som en særlig anerkendende tilgang.
Modstand mod feminismen, drejer sig naturligvis ikke overvejende om misogyni. (Selvom denne modstand også findes). Lige så lidt som modstanden mod andre dele af social justice agendaen drejer sig om racisme, transfobi osv. Modstanden handler om, at disse områder fuldstædigt er blevet overtaget af woke-bevægelsen, hvis ideologiske tankegods, for mange - særligt på højrefløjen, er meget svært at se fornuften i. Kritikken handler dermed ikke om at være imod ligestilling, men er derimod en kritik af de tiltag, som ønskes implementeret for at komme uligheden til livs. Det væsenligste kritikpunkt går dog på den måde, hvormed disse tiltag forsøges gennemtvunget. Metoder som indbefatter udskamning, begrænsning af ytringsfrihed, pseudoforskning mm.
Udskamningsstrategien er Matthias Dressler-Bredsdorffs artikel et meget godt eksempel på, og selvom niveauet her er mere raffineret, hæver det sig dog ikke meget over intetsigende beskyldninger om sexisme mm. skrevet i versaler i en twittertråd
Det virker på mig som om at denne udskamningstrategi er blevet den woke venstrefløjs modus operandi, når dens argumenter er for tynde.
Når woke-bevægelsen med mainstream mediernes velsignelse får lov til at styre væsentlige samfundsdebatter med en arrogance og en dovenskab, der bør få et hvert begavet menneske til at krympe sig i foragt, er det klart, at det skaber et modtryk.
For at komme dette modtryk til livs, hår vi brug for at venstrefløjen genskaber en åndelig værdighed, som ligger langt væk fra woke-bevægelsens dogmatiske verdenssyn. Hvis nogen skulle være i tvivl så kig på USA. Matthias Dressler-Bredsdorff berører nogle tendenser i vestlige samfund, som han med rette ikke bryder sig om. Hvis vi ikke finder ud af at tøjle woke-bevægelsens indflydelse, vil disse tendenser brede sig. Konsekvenserne vil være forøget had/vold mod udsatte grupper, opblomstring af illiberale, værdipolitiske dagsordner, forøget dogmatiske tænkning på begge politiske fløje med tilhørende polarisering i samfundet. I sidste ende mere af den opførsel, som woke-bevægelsen påstår at ville til livs. Når Matthias Dressler-Bredsdorff overvejer hvorfor disse tendenser er opstået, bør han starte med at kigge gennem hullet i egen fod. I mine øjne ville en mere passende overskrift på hans artikel have været:
“Når woke ideologi sætter dagsordenen for vigtige samfundsdebatter, taber vi alle”

Peter Jensen, erik jensen, Gert Friis Christiansen, John S. Hansen, ulrik mortensen, jan sørensen, John Johansen, Jens Jensen og Hans T. Møller anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Ok, så det er anses for at være kønspolitisk konservativt, at være forsvare voldelighed og prale med seksuelle erobringer.

Man kunne sige at vedkommende som spurgte de unge var konservativ, da vedkommende må have fundet på ordet 'erobring'.

Men når man taler om ungdommelige dumheder skal man da forvente at unge gør det, og forsvarer det, i højere grad end ældre. Eller hvad?

For at give mening skulle den franske undersøgelse sammenligne med andre unge - fra andre lande eller tidligere generationer, da de var unge. Det giver ikke mening at sammenligne med ældre.

Steffen Gliese

Torben S. Rose, det er meget enkelt: folk, der tilhører minoriteter af den ene eller anden art - og hånden på hjertet: det gør vi alle! - vil bare ikke længere finde sig i at leve og eksistere på andres nåde og barmhjertighed.

Morten Pedersen

Det er nok lidt friskt at afskrive betydningen af hormonernes forskelligheder for mænd og kvinder.

Torben S Rose

@Steffen Gliese
Jeg er helt enig med dig i, at vi alle tilhører en minoritet i en eller enden form. Der er en del problematiske elementer med woke-bevægelsen, men et af disse elementer er lige præcis forsøget på at opdele mennesker i bestemte arbitrært definerede grupper. I sidste ende er vi alle individer, som bevæger sig ud og ind af forskellige grupperinger baseret på en uendelig række kriterier som f.eks køn, fysisk fremtoning, kulturel baggrund, intellektuelle evner, nationalitet, fysik osv. Her introducerer woke-bevægelsen så intersektionalitet, som for mig at se bliver et uigennemskueligt og ukontrollerbart offerhierarki, som reelt set netop dækker over et ønske om at leve og eksistere på andres nåde og barmhjertighed.
Frem for vedholdende at insistere på at træne flere og flere undergrupper i at se sig selv som ofre for strukturel uretfærdighed, bør vi lære dem at udvikle den kritiske tænkning og følelsemæssige modenhed, der er nødvendig for at begå sig i den virkelige verden.

Gert Friis Christiansen, Jens Jensen og jan sørensen anbefalede denne kommentar
jan sørensen

Morten Pedersen
Ikke år man sidder højt i det ideologiske træ og fornægter al biologisk og genetisk videnskab.
Det næste bliver vel at må en er en gul ost.
Dem der ikke er enig skal udskammes, fyres, beskyldes for racisme og pædofili

The Privilege Game
https://www.youtube.com/watch?v=AOMpxsiUg2Q

Offerrolle, identitet politik og feminisme er en sammenflettet rodet affære og en meget farlig cocktail. At leve i en verden hvor man få point efter hvad for en offerrolle man har. vil kun gøre at mennesker søger imod offerrollen og tilmed holde menneske i offerrollen fordi de ikke vil mister deres point. Og systemmet gør tilmed nemt at lave en skurk, så man ikke selv skal tage ansvar. for man er jo et offer

jan sørensen, Gert Friis Christiansen og Torben S Rose anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Nu vi er ved "antifeminismen" og ligestilling, så kan jeg varmt anbefale alle køn at se den norske TV serie Hjernevask. Du kan starte med første afsnit her:

https://youtu.be/X-JtznoVQw8

@Morten Balling
Det er et godt link. specielt den del der berører, om det ligestilling paradoks med at har man frihed til at vælge, så har men frihed til at følge sine drifter og interesser. Og derved få man en støre forskel mellem mænd og kvinder i et frit samfund.

Dette er også derfor jeg igen og igen påpeger den sociale kontrol der skal til for at vi kan få vores "lige" samfund 50/50..