Leder

Ansvaret for demokratiets sikkerhed skal ikke overlades til techmilliardærerne

Afsløringen af hackergruppen Team Jorge understreger behovet for en global indsats for regulering af de store sociale medieplatforme
For nylig kritiserede EU-Kommissionen Twitter med Elon Musk i spidsen for ikke at tage kampen mod desinformation seriøst nok og for at halte bag andre techgiganter.

For nylig kritiserede EU-Kommissionen Twitter med Elon Musk i spidsen for ikke at tage kampen mod desinformation seriøst nok og for at halte bag andre techgiganter.

Benjamin Fanjoy

Udland
20. februar 2023

I sidste uge kunne det journalistiske kollektiv ’Forbidden Stories’ i samarbejde med blandt andre The Guardian afsløre en lyssky gruppe cyberkriminelle ved navn Team Jorge. Den hemmelige gruppe anført af 50-årige Tal Hanan har fra Israel solgt softwaren AIMS: et program, der kan generere menneskelignende internetrobotter, der er så sofistikerede, at de passerer alle normale tjek.

For at ligne virkelige mennesker har robotterne mange forskellige konti på diverse sociale medier, de lejer ferieboliger på Airbnb og tweeter om Taylor Swifts nye album og yndlingsholdet i Premier League langt før, de bruges til deres rigtige formål: at sprede desinformation.

Tal Hanan hævder i skjulte optagelser at have armeret sine robotter i aktioner ved 33 præsidentvalg, hvoraf 27 af desinformationskampagnerne ifølge ham selv har været succesfulde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jeg ved ikke hvordan vi bekæmper Fakenews, Bot Osv, og på samme tid har en åben demokratiets debat. og at mennesker med et andet syn kan komme til ordre og deltage i denne åben debat.

For dem der styre den offentlige debat har MAGT, som er med til at bestemme hvad vi ved og ikke ved. Og det bedste der kan bryder denne monopol, er frie sociale medie. Hvor man kan sige og vise ting, som vore medie og politiker ikke tag op af forskellige årsager, eller ønske vi ikke skal vide.

Skal siges, at jeg ikke selv helt ved, hvad der er op eller ned i alt dette, med Elon Musk

Men efter Elon Musk har overtaget Twitter og frigivet en del info i "The Twitter Files", som medierne mærkeligt nok har ignoreret, eller gjort deres for at fordreje eller gøre utroværdige.

For "The Twitter Files" peger ellers imod, at der foregik noget lyssky mellem regeringen, FBI og demokraterne, i samspil med de sociale medier.

Det omhandler en del undertrykkelse imod folk med uønskede meninger eller folk, som prøvet at råbe et par sandheder op, som var imod den "rette" mening eller "bare" politiske modstandere, Disse blev deplatformet eller shadowbanned osv, så de ikke kunne komme til orde

Men også at Big Brother ville Bestemte hvad der var fake news og ikke.

Eller så som da Elon Musk var ved at købe Twitter.
Der skete en del mærkeligheder med folks antal af følgere, som gik vildt ned for dem fra venstrefløjen og gik op for dem på højrefløjen overnight, som kun kan få en til at løfte øjenbrynene over, at der foregik noget, som ikke kunne tåle dagens lys, og nu var de ved at rydde op i ting, og et mere sandt billede tegnede sig.

Er Elon Musk i mål med det, han har påstået, han vil gøre med at bekæmpe bots og gøre det mere open source? Nej, men han er mere for folket end de andre sociale medier på flere områder.

Jeg ser ikke Elon Musk som bare god, men i forhold til en del andre, så er han ikke en af de slemme(af det jeg ved af). Men efter han har vist, at han vil lade vores modstandere komme til orde og gå ind for en åben debat og er imod statskontrollen og at Big Brother ved bedst.

Så er der er udkommet så mange hit pieces imod ham, fordi han er en fjende af staten nu, fordi han ikke hopper op og ned for Big Brother og de rette ideologier, medie og mennesker med magt..

Hvorfor mon Jens Jensens indlæg får mig til at tænke på om Musk har købt serviceydelser hos TeamJorge ?

"Medierne" ... "Big Brother" ... "de rette ideologier"

@søren ploug
jeg bider på :)
"tænke på om Musk har købt serviceydelser hos TeamJorge"
Prøve du at sige at det er mig eller at du selv indser, at du er hoppet på Big Brother vognen og fået åbnet din øjne lidt nu :)

Kan kun sige
Jeg tag mine forbehold, som jeg nu kan, og ja jeg tro ikke på at Elon Musk bare vil godt. som jeg også skriver flere steder.

Men dykker man lidt ned i "The Twitter Files", så ser det ikke godt ud. for hvordan de sociale medie sammenarbejder med de "rette" og ikke er så neutrale i den politiske arena . og det anser jeg som et meget meget stort problem.

Men også for dem der er blevet bannet, deplatformet eller shadowbanned på et tvivlsom grundlag, og derved har fået frataget deres stemme i debatten.

Men ja igen igen, hvordan sikker man en en åben demokratiets FRI debat. ude indbladning...jeg ved det ikke