Leder

Republikansk senator har ret, når han vil forbyde Pelosi og andre kongresmedlemmers aktiehandel

Det er svært at tage demokraternes formaninger om at genoprette tilliden til det amerikanske demokrati alvorligt, når partiets kongresmedlemmer ikke engang vil begrænse egen ret til at tjene penge på aktiespekulation i brancher, de selv lovgiver om
Der har været påfaldende sammenfald mellem demokraten Nancy Pelosis politiske arbejde og hendes mand Paul Pelosis investeringer. For eksempel investerede han i et firma, der producerer mikrochips, få uger inden Kongressen præsenterede en støttepakke på 52 milliarder dollar til netop den sektor.

Der har været påfaldende sammenfald mellem demokraten Nancy Pelosis politiske arbejde og hendes mand Paul Pelosis investeringer. For eksempel investerede han i et firma, der producerer mikrochips, få uger inden Kongressen præsenterede en støttepakke på 52 milliarder dollar til netop den sektor.

Michael Reynolds

Udland
2. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I en fabelagtig provokation har den republikanske senator Josh Hawley stillet et lovforslag, han kalder ’PELOSI Act’, som »øjeblikkeligt og permanent« vil forbyde alle medlemmer af Kongressen i at handle med aktier.

»Alt for længe har politikerne i Washington udnyttet det økonomiske system, de selv laver reglerne for, og tjent penge på bekostning af almindelige amerikanere,« erklærer den unge Trump-loyale senator.

Forslaget er hånende opkaldt efter den demokratiske politiker Nancy Pelosi, der netop er trådt af som formand for Repræsentanternes Hus. I løbet af sine mere end 35 år i Kongressen er hun og hendes mand, Paul Pelosi, nemlig blevet ufatteligt velhavende på at handle med aktier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alle lande burde have et ’PELOSI Act’!

Jens Ole Mortensen, Torben Skov, Morten Jensen, ingemaje lange, Inge Lehmann og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar

Lignende forslag blev stillet i 2020 og 2021 af Abigail Spanberger (D-Va.) og Chip Roy (R-Texas) og emnet blev igen vendt i 2022.
Så sent som starten af januar (12-1-23) genfremsatte Abigail Spanberger (D-Va.) og Chip Roy (R-Texas) lovforslaget fra 2020-2021.

https://www.capitoltrades.com/articles/a-new-dilemma-for-insider-trading...

https://www.axios.com/2022/01/12/congress-stock-trading-ban-ossoff

https://thehill.com/homenews/house/3810797-bipartisan-duo-reintroduces-b...

Som et lille aber da bei kan det indskydes at Josh Hawley i ekstrem grad har drukket MAGA Kool-aid, og at hans navngivning af forslaget nok mest har til hensigt at give ham Fox News opmærksomhed. Måske for at få nedenstående puttet i glemmebogen.

https://www.nbcnews.com/politics/congress/josh-hawley-seen-fleeing-trump...