Leder

Kom nu, mand: Selvfølgelig skal udenrigspolitik også være feministisk

Tyskland har indført retningslinjer for en ’feministisk udenrigspolitik’. Det er modigt i tidens brutale magtpolitik, men eksempler som Iran viser, at de gode intentioner hurtigt drukner i iskold realpolitik
Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock fra De Grønne, som er til G20 udenrigsministermøde i Indien, har tidligere på ugen fremlagt ti retningslinjer for kvinderettigheders betydning for tysk udenrigs- og udviklingspolitik.

Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock fra De Grønne, som er til G20 udenrigsministermøde i Indien, har tidligere på ugen fremlagt ti retningslinjer for kvinderettigheders betydning for tysk udenrigs- og udviklingspolitik.

Hungarian Prime Ministry Press Office/Anadolu Agency

Udland
4. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Feministisk udenrigspolitik? F-ordet virker ofte som et trigger word i borgerlige ører: Er det ikke noget med luftige begreber om flydende køn, som kan virke som en priviligeret vittighed set i lyset af disse krigstiders hårde magtpolitik? Og har den nye svenske regering ikke just droppet den feministiske udenrigspolitik, selv om konceptet blev udviklet i netop Sverige?

Indvendinger og hånlatter har der også været nok af i Tyskland. Nogle ser en ’feministisk udenrigspolitik’ som en polariserende provokation, andre som indholdsfattigt ordgejl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

"Er det ikke noget med luftige begreber om flydende køn, som kan virke som en priviligeret vittighed set i lyset af disse krigstiders hårde magtpolitik?"

Det spørgsmål behøver man hverken være borgerlig, hvid eller mand for at stille. Personligt er jeg 100% ligeglad med hvilket køn en politiker har, hvilken hudfarve de har eller hvad de spiser til morgenmad. Jeg er ikke ligeglad med at en politiker er fuld af løgn, manipulerer eller snakker udenom. Det er mænd og kvinder lige gode om.

John S. Hansen, Jens Christensen, Henrik Svejstrup, Christian Mondrup og Jørgen Munksgaard anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Ville det ikke være en grov diskriminering af de 82 andre køn og kønsidentiteter?