Leder

Kun en tåbe investerer uden at tage hensyn til klimakrisen

Finansmarkederne er ikke et demokratisk rum og bør ikke danne ramme om politiske, kulturelle og sociale kampe. Det har republikanerne i princippet ret i. Klimakrisen har imidlertid konkrete konsekvenser, også i økonomien, og ideen om, at investorer ikke bør forholde sig til dem, er grotesk.
Det er tre gange så dyrt at forsikre i Florida som i andre amerikanske stater – blandt andet på grund af de mange orkaner, som har ramt staten.

Det er tre gange så dyrt at forsikre i Florida som i andre amerikanske stater – blandt andet på grund af de mange orkaner, som har ramt staten.

Joe Raedle

Udland
21. marts 2023

Til trods for at et hus er tre gange så dyrt at forsikre i Florida som i andre amerikanske stater, har solskinsstaten de senere år været en gigantisk underskudsforretning for forsikringsselskaberne. Orkanerne kommer hyppigere, vandet stiger, og ødelæggelser bliver større. Inden længe, lyder det fra branchen, kan det måske slet ikke lade sig gøre at forsikre huse i det sydlige Florida.

Som beskrevet i lørdagens avis pågår der i disse måneder en kamp i amerikansk politik om bæredygtige og socialt ansvarlige investeringer. Republikanerne betragter det som en slags trojansk hest, der ikke alene undergraver de fri markedskræfter, men også forsøger at snige venstreorienteret politik ind ad bagdøren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Danmark er skrue sådan sammen. At dem i bunden ikke må eje en hækkeklipper og er fløjtende ligeglade med forsikringsselskabernes pris i Floride. De bedste burgere fåes i Berlin, New York og i Ærøskøbing, dermed er dét sagt.