Leder

Vreden vokser på begge sider af klimakampen – politikerne må vise ansvar

Klimaaktivister i Europa griber i stigende omfang til civil ulydighed, drevet af dyb bekymring for fremtiden. Andre grupper i samfundet sætter sig til modværge mod klimaindsatsen. Polariseringen kan lamme den grønne omstilling
Aktionærer forsøger at bane sig vej mellem klimaaktivister og politi til TotalEnergies årlige generalforsmaling i Paris fredag.

Aktionærer forsøger at bane sig vej mellem klimaaktivister og politi til TotalEnergies årlige generalforsmaling i Paris fredag.

Geoffroy Van der Hasselt

Udland
27. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I en sky af tåregas og peberspray blokerede 700 klimaaktivister fredag olieselskabet TotalEnergies’ generalforsamling i Paris.

Tirsdag invaderede aktivistiske aktionærer Shells generalforsamling i London med sange, protestråb og stormløb mod scenen. ’Shell go to Hellrungede det gennem salen.

Også tirsdag blokerede mere end 100 miljøaktivister Europas største salgsmesse for private jetfly i Genève.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

ti af ti vindmøller herfra.
dog, alligevel har jeg et enkelt spørgsmål når jsn skriver, klogt, rigtigt: "..hvis omstillingen ikke bæres af social retfærdighed". MEN er der enighed om hvad der er "social retfærdighed"?? jeg tvivler stærkt på at nogen i min omgangskreds deler opfattelse deraf med den person der skriver om at "få det affald ud".

De 117 små nødvendige tiltag er det vist vældig tiltrængt at bli' mindet om. Desværre er det mit indtryk at politikerne forholder sig til disse tiltag som til indkøbslisten til en skøn middag... der skal købes ind, ingredienserne skal bringes i hus, men der kommer ingen middag ud af indkøbsturen, før maden er blevet tilberedt.

Rasmus Kristiansen, Anne Bruun, Steen K Petersen, Elisabeth Tryde, Ejvind Larsen, Dorte Sørensen og nanna Brendstrup anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak for den leder.
Hvorfor laves der ikke nogle debatter i de landsdækkende medier - så en hurtig, fornuftig og social retfærdig omstillingen kan foretages.

Der kunne fx foreslås mere frihed/mindre arbejdstid så folk får bedre tid til dit og dat - mon det ikke vil give en mindre stresset livsstil.
Ja der er mange muligheder til at skabe et bedre liv til mange mennesker end "bare" tænke i vækst og forbrug.

Rasmus Kristiansen, Anne Bruun, Mette Rasmussen, Steen K Petersen, Arne Albatros Olsen og Elisabeth Tryde anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det er godt at befolkningerne rundt om i Europa begynder at gøre modstand. Nu har politikernes manglende indsatser for en grøn omstilling omsider fået små oprør til at brusse op. Mere af det hvis vores efterkommere også skal have en verden at leve i.

Rasmus Kristiansen, Anne Bruun, Mette Rasmussen, Steen K Petersen og Elisabeth Tryde anbefalede denne kommentar