Leder

Kampen for naturen koster menneskeliv

I Latinamerika er det farligt at kæmpe for en hvilken som helst sag, der går imod stærke interesser. Og naturen er en sådan sag
Særligt det latinamerikanske kontinent er et farligt sted at være miljøforkæmper, viser ny rapport. Her er det medlemmer af den indfødte Kayapo-gruppe, der blokerer en motorvej i udkanten af Novo Progresso i Brasilien i protest mod illegal skovrydning.

Særligt det latinamerikanske kontinent er et farligt sted at være miljøforkæmper, viser ny rapport. Her er det medlemmer af den indfødte Kayapo-gruppe, der blokerer en motorvej i udkanten af Novo Progresso i Brasilien i protest mod illegal skovrydning.

Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
15. september 2023

Ifølge organisationen global Witness blev 177 personer dræbt sidste år som følge af deres kamp for naturen. Det er næsten et drab hver anden dag et eller andet sted i verden, og det er langtfra en ny tendens – tværtimod. Siden 2012 er der ifølge Global Witness samlet blevet slået mindst 1.910 personer ihjel som følge af kampen for naturen. Altså i snit knap 200 dræbte om året.

Dykker man ned i tallene, fortæller de også en historie om særligt det latinamerikanske kontinent som et farligt sted at være miljøforkæmper. Knap 88 procent af de dræbte kom fra den del af verden, og det er da også rigtigt, at det i det hele taget er en farlig del af verden at være i. Lande som Venezuela, Honduras, Guatemala og Colombia har nogle af verdens højeste mordrater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her