Quiz
Læsetid: 3 min.

Valgtest 2019: Hvilket parti er du i VIRKELIGHEDEN enig med?

Hvilket parti skal du stemme på til folketingsvalget? Denne valgtest er baseret på, hvordan politikerne har stemt og ikke på, hvordan de siger, de vil stemme
valgtest 2019 hvilket parti skal jeg stemme på

Mia Mottelson

Indland
15. januar 2019

Så skal vi til det igen!

Snart er der folketingsvalg, og politikerne vil forsøge at kapre din stemme med løfter om alt det, de har tænkt sig at gøre. Men måske er det også en god ide at se på, hvad de allerede har gjort, og ikke bare hvad de siger, de vil gøre, inden du afgør, hvor du vil sætte dit kryds.

Information giver dig her en valgtest, som måler, hvilket parti du er mest enig med, baseret på, hvad partierne har stemt til 16 forskellige lovforslag i den forgangne valgperiode – om alt fra burkaer til klima og skattelettelser.

Det er bare med at komme i gang.

God fornøjelse!

OBS: Da hverken Kristendemokraterne, Nye Borgerlige, Klaus Riskær Pedersen eller Stram Kurs har været valgt ind i Folketinget i den forgangne valgperiode, kan testen ikke måle, om du er enig med dem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Det var vist i gamle dage, men formodedes at købe hele pakken. Skulle der mon ikke have stået "mest enig med"?

Werner Gass, Michael Nielsen, Trond Meiring, Sofie Jørgensen, Kim Folke Knudsen, Henrik Rasmussen, Randi Christiansen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Mest enig med EL/ALT/SF - og derefter med RV. Så ingen overraskelser.
Anne Mette Jørgensen - der er 16 spørgsmål.

Torben Bruhn Andersen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, Jes Jessen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anina Weber, Britta Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Mest enig med EL skarpt forfulgt af DF! Jeg er skræmt fra vid og sans. Min beslutning om aldrig at stemme igen står ved magt.

Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Dorte Nielsen, Michael Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Peter Breum, Helene Kristensen, Peter Fenger Lund, Peter Tagesen, Jens Thaarup Nyberg, Morten Fals og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Lene Krathmann Pedersen

Mest enig med Enhedslisten, SF.....og så De Radikale..........Hjælp!. Ubevidst kan jeg åbenbart godt lide hvad jeg så..ude fra tårnet.........Den test er altså grove løjer!

Trond Meiring, Niels Wedderkopp, Niels Duus Nielsen, Rolf Jackson, Kim Folke Knudsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Mon ikke langt den overvejende del af befolkningen ender med samme resultat EL, SF og AL på en delt førsteplads, og så RV som nr. 4?

Trond Meiring, Dorte Nielsen, Michael Waterstradt, Maj-Britt Kent Hansen og Anina Weber anbefalede denne kommentar
Niels østergård

Enhedslisten?
Desværre det har jeg prøvet. Det gav os Helle Thorning i næsten 4 år.
Desuden har Enhedslisten ingen seriøs klimapolitik.
Så nej tak!

Niels Duus Nielsen

Jeg er 0% enig med Venstre og Konservative - så forstår jeg bedre, hvorfor jeg altid bliver i dårligt humør, hver gang jeg ser Løkken og Paven.

Jeg er 6% enig med DF, så nu kan jeg nok ikke sove i nat på grund af dyb selvransagelse.

Niels Wedderkopp, Torben K L Jensen, Jakob Dahl, Torben Bruhn Andersen, Trond Meiring, Mogens Holme, Michael Waterstradt, Ole Henriksen, Eva Schwanenflügel, Jan Nielsen, Kim Folke Knudsen, Thomas Tanghus, Torben Skov, Flemming Berger og Morten Fals anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jeg er SFér i virkeligheden og SFér i testen.

Carsten Hansen

Prøvede lige at at trykke hverken enig eller uenig til alle spørgsmål.

Der kom intet resultat op, hvilket overraskede mig lidt da jeg troede jeg ville være radikal !
Dette ud fra det gamle mundheld, "Og Det Radikale Venstre istemte med et rungende MÅSKE"

;-)

Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Hans Christian Asmussen, Sofie Jørgensen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Pudsigt! Hvis man vælger 16Xuenig er man 100% enig med EL. Hvis man vælger 16Xenig er man 94% enig med hhv. C og V.

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Rolf Jackson, Sofie Jørgensen, Kim Folke Knudsen, Jens Thaarup Nyberg og Michael Friis anbefalede denne kommentar

Lige nu er jeg så meste til Enhedslisten og så SF dernæst radikal,Alternativet og så Socialdemokratiet og så ned ad bakke. Ingen tvivl om siden,men lige krydset?

Hanne Pedersen, Trond Meiring og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Niels Østergaard skriver 14. marts, at Enhedslisten ikke har en seriøs klimapolitik. Jeg har siddet og prøvet at finde noget begavet at svare på dét, men jeg er faktisk målløs. Hvad mener Niels mon så, en seriøs klimapolitik er..? (enhedslisten.dk/klima)

Nå ja, og jeg blev ligesom alle andre her mest enig med EL i testen. Så kan Løkke godt udskrive det klimavalg.

John Liebach, Susanne Flydtkjær, Werner Gass, Hanne Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Trond Meiring, Mogens Holme, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Helene Kristensen, Sofie Jørgensen, Kim Folke Knudsen, ingemaje lange, Søren Fosberg og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Niels østergård

Niels Østergård mener at en seriøs klimapolitik rager udgangspunkt i klimakrisens omfang. IMO er deer to helt afgørende problemer, der skal løses (eller man kunne da prøve at løse dem) for at andre initiativer har nogen relevans.
Det er nu omkring 520 ppm CO2 i atmosfæren. Dette tal skal ned på højest 350 ppm. Desværre har vi bare ikke den støvsuger, der kan udføre dette. Det andet store problem er Arktis. Vi mangler simpelthen den fryser, der kan sørge for at Arktis ikke blive isfri. Det haster; og vi er ikke i nærheden af at løse det.
Ingen af partierne har svar på dette. Man taler om millioner af el-biler, hvor man burde tale om nul-biler. Krydret med den ædvanlige sang om vindmøller og solceller. Foranstaltninger man håber kan gøre at dette cirkus kan fortsætte, bare med mindre udledning af CO2.
Jeg tog et kig på enhedslisten klimapolitik, som foreslået af Bo Stefan Nielsen. Når Lars Løkke tager sin grænne kjole på lyder han næsten som det enhedslisten foreslår.
Jeg mener ikke at nogen af partierne har forstået den fart klimaforandringerne har og den deraf følgende nødvendighed for handling.
Vi har meget mere travlt end enhedslisten synes at have forstået.

Svend Erik Sokkelund, Hanne Pedersen, Trond Meiring og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Resultat: Liberal Alliance 69% / Venstre 63% / Dansk Folkeparti 63% / Det Konservative Folkeparti 63% / Socialdemokratiet 56% / Enhedslisten 31% / Socialistisk Folkeparti 19% / Alternativet 13% /
Radikale Venstre 13%
Virkeligheden er mere nuanceret end disse par spørgsmål. Og de har forskellige vægte.
Jeg tror, at jeg undlader at stemme.

Mest enig med SF og Å, men enigheden rækker kun til, at jeg en stor del af tiden vil være uenig og utilfreds med deres beslutninger. Det lyder til at passe ganske fint.

Nils Lauritzen

Niels Østergård
Du har en pointe. Partiernes forslag til løsning af klimaproblemerne er tilsyneladende ikke baseret på, hvad der er nødvendigt, men hvad der er politisk indenfor rækkevidde.
Desværre er afstanden mellem det nødvendige og det mulige vokset gennem de seneste, skal vi sige 25 år, så vi nu står i en uløselig situation.
Jeg er mest enig med EL, men stemmer for første gang i mit liv ikke ved næste valg.

Rosa Maluna Dahl, Trond Meiring og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Ingen overraskelser

Trond Meiring, Michael Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

ø, sf,rv, al, s, df, la, c, v.

Helene Schultz

Mange spørgsmål vedrører indvandring.
Har I prøvet at skelne mellem muslimsk og ikke-muslimsk indvandring i jerés test?

Bjarne Frederiksen, Michael Nielsen, Lars Riber , Per Torbensen, Rolf Jackson og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Mest enig med SF og EL radikale og Alternativet.
Nej det er jeg ikke. SF, radikale og alternativet. aldrig.
Hvem er det der lover mest testen eller politikerne.
Fis i en hornlygte. Måske jeg fastholder min mening om ikke at stemme mere. Så kan jeg da ikke blive skuffet.

Trond Meiring, Per Torbensen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Test test test: Hvor svært kan det være?
Vi svarer bare på 16 spørgsmål - og så er det valg overstået. Hvad skal vi dog med valgkampe ude i det ganske land - og div. parti-leder udsendelser i TV?
16 spørgsmål: Se det er VIRKLIGHEDENS demokrati!

Radikale som nr to, det må være flygtningepolitikken der dumper SF.

Annemette Due

Nu interesserer jeg mig for mere og andet end indvandrer- og flygtningespørgsmål.
Med hensyn til andre områder end det, var spørgeriet noget tyndt.
Jeg håber da, at de tider er ovre, hvor de materier skal fylde mere end andre problematikker i en valgkamp.
Men jeg frygter, at alt er ved det gamle ...

Dana Hansen, Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, Jytte Dysted Dahl, Erik Fuglsang og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Heller ikke nogen stor overraskelse over udfaldet af testen hos mig.

Som ledetråd til et kompleks valg er "korte afkrydsningsskemaer" koncentreret om få temaer- for mit vedkommende - en lige lovlig mekanisk tilgang.

Kim Folke Knudsen, Michael Friis og Jytte Dysted Dahl anbefalede denne kommentar
John Østergaard Madsen

Interessant bias i disse test ... i en anden mere borgelig avis lå jeg klart til at skulle stemme på Venstre, Konservative og endda en kandidat fra Riskær listen ... Hos Information ligger jeg klart til SF eller Enhedslisten. BomBom, hvad skal man vælge?

Emil Davidsen, Torben K L Jensen, Trond Meiring, Lillian Larsen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg synes det er en mærkelig måde at behandle politik og overbevisning på med denne syndflod af valgtest. Hvem siger, at vi skal skifte parti ved hvert eneste valg ? Hvad skal det i øvrigt hjælpe at shoppe rundt og stemme på snart det ene parti og så det andet parti - ende sine dage som utilfreds sandflugtsvælger der bruger hver dag på et opfinde et nyt stoppested for ens overbevisning.

Jeg ved godt hvad jeg vil stemme på ved næste valg og det skal 700 valgtest ikke ændre på - Punktum.

Vinklingen af spørgsmålene og valget af spørgsmålene i testen kan garanteret matematisk bruges til at forudsige hvor en given respondent vil havne altså hvilket parti vedkommende mest sandsynligt vil vælge. Det bør vi nok overveje en gang til, hvor meget kan en test bruges til at styre vælgernes adfærd i en bestemt retning. og sker dette allerede nu ?

Hvis det kan lade sig gøre at manipulere en vælgertest og dens svar muligheder i en bestemt retning, så er værdien af denne for magthaverne af meget stor betydning. Det at flytte usikre vælgere fra den ene blok over til den anden blok det kan afgøre valgresultatet.

Medierne i Danmark er ikke så frie og uafhængige som folk går og tror. Deres kontakt med magthaverne og med økonomiske interesser ( reklameindtægter ) kan påvirke deres valg af nyheder og formidling.

Jeg opfordrer Jer til at tage en valgtest med et meget stor gran salt. Lad jer ikke påvirke men stol på egen dømmekraft og egen overbevisning. Det virker.

Det har kunnet lade sig gøre at stemme på et parti før invasionen af valgtest kom her til landet. Gør Jer ikke afhængige af sådan en omgang ligegyldig Underholdningsjunk.

Kim Folke Knudsen

Kære Anne Mette Jørgensen 22. Marts kl. 01.14

Med de mange gode og relevante betragtninger som du kommer med her i avisen Information. Tak for dine mange indlæg. Jeg forstår til fulde din frustration over politikerne og partiernes mange svigt. Jeg har selv i perioder følt mig fristet til at vælge at stemme blank men aldrig gjort det.

Du må ikke svigte ved ikke at stemme ved det kommende valg.

Vi har ikke råd til at have det nuværende styre og regering til at sidde 4 år mere eller en regering som er helt i lommen på DF og Nye Borgerlige.

Ingen stemme eller en blank stemme afgivet: svarer til at give DF og Nye Borgerlige en halv stemme. Lad ikke stå til i passivitet og afmagt. Se hvad der sket i USA, da Demokraternes vælgere havde fået nok af Hillary Clinton. De blev væk fra valget i November måned år 2016. Resultat Donald Trump er nu USA´s Præsident.

Stem for Guds Skyld: Intet parti er perfekt det er vi mennesker heller ikke.

God kommende valgdag - Anne Mette

VH
KFK

Jens Jacob Prasse, Ole Kristensen, Birgitte Hvidbjerg, Svend Erik Sokkelund, Trond Meiring, Lillian Larsen, Ole Henriksen, Eva Schwanenflügel, Leif Andersen, Else Marie Arevad og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Nu tog jeg testen for anden gang, og også denne gang kom Å i top. Er der så noget om det, eller hva'?

Testen afspejler da meget godt den efterhånden universelt accepterede antagelse af det middelstore til altoverskyggende bedrag som består i at gøre indvandring og udlændingepolitik til det eneste afgørende og relevante emne for og i dansk politik. Jeg skyder på at testen ved næste valg om ca. 4 år udgøres af 100 rene flygtninge/indvandrer-spørgsmål.

Sikke dog nogle elendige spørgsmål. Den test kan umuligt sige noget meningsfuldt for andre end de som mener at indvandring og fremmede er det mest centrale politiske spørgsmål.

Trond Meiring, Mogens Holme og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Tommy Gundestrup Schou

50% enig med V, A, C, DF og LA. De 2 sidste overrasker mig lidt.

Mindst enig med de Radikale... :-)

Kan ikke engang blev enig med mig selv

Trond Meiring, Eva Kjeldsen og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar
Peter Tagesen

EL, SF og Alternativet: 56% efterfulgt af radikale med 44%. Så kommer sammenrendet af små- og storxenofobiske og populistiske partier med S som nr 5 med 19%.

Helt efter bogen, selv om det overrasker mig, at Alternativet står side om side med EL og SF. Så ingen grund til at finde udmeldelsesblanketten fra EL frem.

Ib Christoffersen

Underligt, så bruger jeg tid på at svare på spørgsmålene, men der kommer ikke noget svar.

Michael Nielsen

Ib Christoffersen, trykkede du på linket "Nej tak, bare giv mig resultatet?"

Carsten Nørgaard

88 % - Alternativet
75 % - Socialistisk Folkeparti
75 % - Enhedslisten
69 % - Radikale Venstre

Socialdemokratiet 38 %, resten 19 %. Det stemmer i øvrigt godt overens med andre tests jeg har taget forskellige steder.

Erik Jensen

Michael Friis, 20. marts, 2019 - 16:29. Oven på dette resultat, vil jeg gerne støtte dig i dine overvejelser om at undlader at stemmen.

Jens Jacob Prasse

Mest enig med Alternativet siger testen igen.
Hvad sker der, hvis jeg stemmer Å og de ikke kommer over spærregrænsen?
Er stemmen så spildt eller går den til nogen Alternativet er i valgforbund med?
Til EP valget var de i forbund med de radikale, men hvad med i morgen til FTV?

Michael Friis

Jeg tog lige DRs test og det parti jeg var mest enig med er jeg 59% enig med. (Og flere spm kunne jeg sagtens have flyttet mindst en position)
Man kan derefter klikke "vis flere"
Det viser sig, at der er 9 partier som jeg er 41% til 59% enige med.

Tænk, hvis vi havde den situation, at vi, som borgere, kunne plukke, hvad vi ville have fra de forskellige partier.

Så kunne vi sige: "nej der er ikke råderum. Vi skal bruge pengene på pædagoger og sygeplejersker" eller vi kunne sige "nu skal der altså oprettes et klimaministerium og så skal vi have en prisliste: hvad koster det i CO2 at bygge 1 kilometer motorvej, at bygge et enfamiliehus osv."

Vi ville også kunne sige, at de klimaafgifter, vi skal lægge på flytrafikken ikke skal være noget, man kan "holde ud", det skal netop være noget, man IKKE kan holde ud. Ellers hjælper det jo ikke.

Vi kunne sige mange ting, men det kan vi bare ikke nu. Vi KUNNE, hvis vi havde et Borgerting. Indtil videre må vi bare tage, hvad der kommer: skattelettelser, fattige børn, manglende afgift på spekulation i værdipairer, utilstrækkelig klimakamp osv.

Men vi kan da BEGYNDE at lave det om. Støt vores fælles kamp med din emailadresse på www.borgertinget.dk

Som én skrev: "Borgertinget er jo ræverødt" og en anden svarede: "Folket ER rødt!"

Margit Johansen

Denne populistiske valgtest bidrager til politikerlede og medielede - ikke til folkeoplysning. Det samarbejdende folkestyre laver forlig - kompromis - win-win situationer. Det er noget af det mest ærkedanske i verden, et særkende vi skal værne om. Puha, en skævert, mis-information.