Læsetid: 3 min.

Hun har tegnet ensomheden

Frederikke Lange har illustreret sin første bog med udgangspunkt i minder fra barndommens slaraffenland
Frederikke Lange har illustreret sin første bog med udgangspunkt i minder fra barndommens slaraffenland

Sofie Amalie Klougart

4. december 2015

»Det her blad ligner faktisk lidt nogle af dem, som jeg har tegnet,« siger Frederikke Lange og samler et lille blad op fra græsset i Valbyparken. Vi har efterladt cykler og trafikstøj i den ene ende af den lange allé og bevæger os mod vandet i den modsatte ende. Træerne står ranke langs grusstien og danner rammen om samtalen med den kunstuddannede Frederikke Lange.

Hun har brugt sin fritid det seneste år på at illustrere bogen Pigen med de ravgyldne øjne. Og her er stilen langtfra stringent. Træer og dyr snor sig rundt i finurlige krummelurer i en lille piges fantasiunivers, som kredser om ensomhedens tematik – gjort håndgribeligt gennem pigens savn af sin mor.

»Jeg tror, at man vil karakterisere min tegnestil som meget stram og teknisk. Jeg har en ret korrekt måde at tegne på. Den første karakter, jeg lavede, var meget korrekt. Det ville jeg gerne lidt væk fra. Jeg forsøgte at få hende gjort mere kejtet og tilfældig,« fortæller Frederikke Lange om arbejdet med hovedkarakteren i bogen, der har tekst af Lissie Lundh. Vi skal væk fra alléen og ud til vandet og surferne, før Frederikke Lange føler sig rigtig godt tilpas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu